Kőbányai Közösségi Hírlap

Ajánló

A Kőbányai Önkormányzat és a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ „Kiben van az X?” címmel előadó-művészeti tehetségkutató versenyt hirdet Budapest X. kerületében élő vagy tanuló diákok részére. Számos országos és területi zenei tehetségkutató zajlik évről évre hazánkban. A Kőbányai Önkormányzat és a Kőrösi Kulturális Központ azzal a céllal hirdet versenyt, hogy szűkebb pátriánk fiatal tehetségei is bemutatkozási lehetőséghez jussanak. A versenyre nevezhetnek azon általános iskola alsó és felső tagozatos, valamint középiskolás diákok, akik valamely X. kerületi intézményben tanulnak, vagy kőbányai lakcímmel rendelkeznek. 

A jelentkezéseket az alábbi kategóriákban várják:
- ének / zene (szóló és duó) – nevezni lehet 1 saját dallal, ami maximum 10 perc hosszú
- zenekar (minimum 3 fő) – nevezni lehet 1 saját dallal, ami maximum 10 perc hosszú
- kórus (minimum 5 fő) – nevezni lehet 1 művel, ami maximum 10 perc hosszú
- vers- és prózamondó – nevezni lehet 1, maximum 5 perces művel
- tánc (szóló és duó) – nevezni lehet 1, maximum 10 perc hosszú koreográfiával
- tánccsoport (minimum 3 fő) – nevezni lehet 1, maximum 10 perc hosszú koreográfiával
- egyéb (bűvész, bohóc, humorista, színjátszó, stb.) – egyének nevezhetnek maximum 5 perces műsorral, csoportok maximum 15 perces előadással

Nevezési feltételek:
- Duók esetében legalább az egyik tagnak kőbányai lakosnak vagy X. kerületi iskolában tanulónak kell lennie, zenekarok, kórusok, tánc- és színjátszó csoportok esetében pedig legalább két tagra érvényes kell, hogy legyen ez a kitétel!
- Egy diák több kategóriában is nevezhet.
- Nevezési díj nincs!

Jelentkezési határidő: 2017. december 31., vasárnap éjfél 

A nevezés módja: A Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ weboldalának főoldaláról (www.korosi.org) letölthető nevezési lapot e-mailben kérik elküldeni a fent megadott határidőig a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. Kérik a nevezőket, hogy a tárgysorba írják be: „Kiben van az X?” Mindenkinek visszaigazoló e-mailt küldenek, 2018. január 10-e után pedig tájékoztatják a nevezőket a további tennivalóikról!

A verseny menete:
- I. forduló – 2018. február 10., szombat
- döntő – 2018. március 24., szombat 

Helyszín mindkét esetben: Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ (1105 Budapest, Szent László tér 7-14.)

A zsűriben neves, főként Kőbányához kötődő személyek foglalnak majd helyet.

Díjazás:
- A kategóriánkénti első helyezettek 100.000 forint pénzjutalomban részesülnek és felléphetnek a Kőrösi Kulturális Központ rendezvényein.
- A 2-3. helyezettek és a közönségdíjasok értékes tárgynyereményeket kapnak.

A rendezvény fővédnöke: Kovács Róbert polgármester

Forrás: Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ

2017. december 07., csütörtök 13:23
Kategória: Ajánló
Írta:
Bővebben...

Elkészültek a téli időszakban ingyenesen használható szabadtéri korcsolyapályák. Mindkét helyszínen van lehetőség korcsolyát bérelni 500 forintért. Az Önkormányzat szeretettel vár mindenkit! 

Helyszínek:
- Kőbányai Polgármesteri Hivatal mellett, a volt bölcsőde udvara (1102 Budapest, Szent László tér 2-4.)
- Újhegyi Uszoda és Strandfürdő kertje (1108 Budapest, Újhegyi út 13.).

Nyitva 2018. január 31-ig, naponta 9:00 órától 20:00 óráig

Kesztyű használata kötelező!

Forrás: Kőbánya.hu

2017. november 28., kedd 11:14
Kategória: Ajánló
Írta:
Bővebben...

December 3-án, vasárnap 15:30 órakor kezdődik az Advent Kőbányán rendezvénysorozat a Szent László téri korcsolyapályán. Kerületünk karácsonyi díszvilágítását 16:15-kor kapcsolják fel Kőbánya karácsonyfájánál a Kőrösi Kulturális Központ előtt. Az Önkormányzat szeretettel vár mindenkit a programokra! 

A program a plakáton olvasható: 

2017. november 28., kedd 09:40
Kategória: Ajánló
Írta:
Bővebben...

A Kőbányai Ifjúsági SE (KISE) szeretettel várja a 8-15 év közötti, focizni szerető lányok jelentkezését. Az egyesület leány labdarúgó csapatánál a téli időszakban sem áll le a munka, amely novembertől a téli edzésbeosztás szerint alakul. A téli edzések helyszínei és időpontjai a következőek:

- Hétfő: 18:10-19:10 óra: Keresztury Dezső Általános Iskola kinti műfüves pályája (bejárat hátul a zsákutcánál)
- Szerda: 18:10-19:10 óra: novemberben – megfelelő az időjárás esetén – a Keresztury Dezső Általános Iskola kinti műfüves pályája, míg decemberben az iskola tornaterme (bejárat hátul a zsákutcánál)
- Péntek: 17:00-18:00 óra: Keresztury Dezső Általános Iskola tornaterme (bejárat hátul a zsákutcánál)

A szabadtéri edzésekre az időjárásnak megfelelő öltözet szükséges, míg a teremben sima talpú váltócipő használata kötelező!

Kapcsolat és további információ: Magyari András: 06-70-266-9885, Malik Dóra: 06-70-637-5519
Elérhetőségek: web: www.kise.hu, Facebook: www.facebook.com/KISE97, email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , tel./fax: 06-1-261 -9837

2017. november 05., vasárnap 15:20
Kategória: Ajánló
Írta:
Bővebben...

Megnyitott a Kőbányai Jégpálya az Ihász utcában, ahol várják a korizni vágyókat, valamint azokat, akik szeretnének megismerkedni ezen csúszós sport alapjaival, vagy akár a mű- és szinkronkorcsolya rejtelmeivel. 

További információ a jégpálya honlapján (www.kobanyaijegpalya.hu), valamint a képekre kattintva érhetőek el:

 

2017. október 25., szerda 09:43
Kategória: Ajánló
Írta:
Bővebben...

Kedves leendő Patakysok!

Iskolánk – mint minden évben – idén is meghirdeti “Nyitott Kapuk” rendezvénysorozatát. 2017 október 16. – 2017 december 4. között várjuk a kedves érdeklődőket minden hétfőn és pénteken 9:00 órai kezdettel. A program minden alkalommal azonos, az iskolai képzés részletes bemutatása után körbejárunk az épületben. Bejelentkezés nem szükséges, szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Iskolánk címe: 1101 Budapest, Salgótarjáni út 53./b. Megközelíthető 95-ös autóbusszal,37-es villamossal illetve a MÁV Kőbánya-alsó és Kőbánya-felső állomásairól.

BMSZC Pataky István Híradásipari és Informatikai Szakgimnázium

További információ és kapcsolat:
- Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
- Weboldal: www.pataky.hu
- Facebook oldal: www.facebook.com/patakyszki


2017. október 08., vasárnap 10:07
Bővebben...

A kőbányai Vision Company Tánctársulat célja, hogy minden fiatal részére biztosítsák az igényes tánctanulás lehetőségét. Ezen cél megvalósítása érdekében várják kezdő és haladó táncosok jelentkezését, akik ingyenes próbaórákon ismerkedhetnek meg a társulattal. A csoport fő tevékenysége a show tánc oktatás, illetve show tánc műsorok és meseszínházi előadások készítése, bemutatása, mint ahogy a Fényszínház tánckarának tagjai is növendékeik közül kerülnek ki. 

 

A Vision Company Tánctársulatának vezetője, Nagy Edina több, mint 11 éve dolgozik táncoktatóként, illetve főállásban alsós tanítóként. A társulat jelen formájában 2015 januárjában alakult meg, de a csapat több tagja már az ezt megelőző években is együtt dolgozott. Az elmúlt 10 év közös kemény munkájának eredménye országos szinten kimagasló fellépésekben és bemutatkozási lehetőségekben mutatkozott meg.

 

A társulat színpadra kerülő műsorai a modern táncok világába kalandoznak, és a mai kor zenéit, stílusait felhasználva, a dinamikus és gyors mozgást a nőies, finom bájjal és szépséggel ötvözve varázsolják el a nézőket. Már több alkalommal dolgoztak közös produkciókban a Fényszínházzal: ezekben a táncos-zenés darabokban a társulat korosztályos csapatai adják a színház tánckarának jelentős részét. A színházi lét ezen keresztül a társulat mindennapjainak részévé vált. Ezáltal indultak el első kezdeményezéseik a táncos meseszínházi előadások készítésére, melyek gyerekek és felnőttek számára is egyaránt szórakoztatók. 2015-ben a Piroska és a farkast, majd 2017-ben a Pinokkiót mutatták be, utóbbit tavasszal egész Pest megyében, több mint 10 alkalommal táncolták el.

Időpontok:
- Mini korosztály (6-12 év között): minden kedden és csütörtökön 17:30-18:30 óra között
- Tini korosztály (13 éves kortól): minden kedden és csütörtökön 18:30-19:30 óra között

Helyszín: Törekvés Művelődési Központ, Budapest Könyves Kálmán krt. 25.

Kapcsolat:
- Telefon: 06 (30) 654 6756
- Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
- Facebook: www.facebook.com/pg/vision.company.2015

2017. szeptember 23., szombat 11:31
Kategória: Ajánló
Írta:
Bővebben...

Az Aqua Szinkronúszó Sportegyesület várja a sportág iránt érdeklődő fiatal lányok - és immár fiúk - jelentkezését, akik szeretnék megőrizni egészségüket, valamint ki akarják próbálni a versenysportot. 

Helyszín: Újhegyi Uszoda, Kőbánya, Újhegyi út 13.

További információ és kapcsolat:
- Telefon: (30) 364 9565
- Facebook oldal: www.facebook.com/aquaszinkronuszose
- Web: www.aquasynchro.hu

2017. szeptember 12., kedd 09:52
Kategória: Ajánló
Írta:
Bővebben...

Édua Infomédia

Top Desktop version