Kőbányai Közösségi Hírlap

Ajánló

A FŐKERT Nonprofit Zrt. kezelésében álló Népliget gyönyörű parkja, és fái adnak otthont a III. Faápoló Magyar Bajnokságnak 2017. augusztus 26-27-én. Famászó-faápoló versenyeket a világ számos országában tartanak, valamint Európa, és világbajnokságot is. A versenyek állomásai a mindennapi munkát imitálják, azzal a kivétellel, hogy favágás nem történik. A versenyzőknek 5 állomáson kell, összemérjék tudásukat, ügyességüket, gyorsaságukat.

Magyarországon immár ez, a III. bajnokság. A versenyek meghonosításában a Magyar Faápolók Egyesülete is fontos szerepet vállalt. Az ezt megelőző két bajnokságnak Szeged városa adott otthont, de elérkezettnek láttuk az időt, hogy a bajnokság évről évre új helyszínen kerüljön megrendezésre.

A Magyar versenyzők számos európai versenyen tették le névjegyüket.

Az eseményt sokszínű, változatos, környezettudatos ismeretterjesztő előadások, programok, színesítik majd, továbbá faápoló eszközök, felszerelések bemutatója. A résztvevők száma előreláthatólag 300 fő.

A versenyállomások leírása röviden:
Imitált munkamászás (Work climb): Az imitált munkamászás versenyszám egy valódi munkát próbál bemutatni. A koronában négy munkaállomás van elhelyezve, és egy a földön, tehát összesen öt állomáson lehet pontot szerezni. Az állomások elérését a lehető leggyorsabban kell teljesíteni, da a bírók a biztonságos mozgást, és munkavégzést követik figyelemmel.
- Társmentés (Aerial rescue): A társmentésnél egy bábu imitálja a sérültet, a fán. A sérülés mértékét mindig a verseny előtt tárják a versenyzők elé. Fontos, hogy a sérült 7 percen belül a földre jusson, és imitált sérülései megfelelően el legyenek látva. Bírók nem csak a gyorsaságot, hanem a sérülttel való megfelelő bánásmódot is pontozzák.
- Biztosított gyorsmászás (Belayed speedclimb): Felsőbiztosítással történő gyorsmászás, egy előre kijelölt útvonalon, a fán. Hasonlóan a falmászáshoz. Az út végét a 18m magasan elhelyezett harang megkongatása jelzi. A leggyorsabb versenyző nyeri ezt a versenyszámot.
- Footlock: A footlock egy lábkulcsos technikával végzett kötélen felmászást jelent. Ez a technika tradíció a famászásban. Elsajátítása, koncentrációt, és magas fizikai állóképességet követel a versenyzőtől. Az állomás teljesítését a 15m magasságban elhelyezett harang megütése jelenti. A leggyorsabb versenyző nyeri ezt a versenyszámot.
- Dobózsinór dobás (Throw line): A dobó súly és zsinór dobása az egyik legfontosabb technika a faápolásban. Ezzel a módszerrel juttatjuk a kötelet a fa koronájába akár 25-30méter magasságba is. A versenyen különböző pontértékű ágvillák lesznek kijelölve a fán, melyekbe a versenyző a köteleit be kell, húzza. A versenyszám egyaránt rejteget pluszpontot a gyorsaságért, de rejteget mínuszpontot is, ha pl.: a versenyző letör egy kis ágat a fáról, vagy a kijelölt területről kidob.

A FŐKERT kiemelkedő szerepet tölt be Budapest fáinak, fasorainak ápolásában. Nagy sikerrel fut Tarlós István főpolgármester kezdeményezésére a “10 000 új fát Budapestre program is. Mivel a városi lakosság is igen érzékeny a fákat érintő kérdésekben, ezért a társaság kiemelten fontosnak tartja a minél szélesebb körű tájékoztatásukat. Ez a rendezvény is szolgálja a favédelmi-, faápolási módszerek népszerűsítését, elfogadtatását mind a szakma, mind a civil szervezetek körében.

Az esemény Facebook oldala IDE kattintva érhető el.

2017. augusztus 21., hétfő 11:23
Kategória: Ajánló
Írta:
Bővebben...

Immáron 21. alkalommal rendezik meg a Vegetáriánus fesztivált a Kőrösiben: 2017. augusztus 26-án és 27-én a hagyományokhoz híven sok színes és érdekes programmal, fellépőkkel, kiállítókkal és finomságokkal vár minden kedves érdeklődőt az Egészségvár Alapítvány. 

További információ és kapcsolat: www.egeszsegvar.hu, az esemény Facebook oldala EZEN a linken érhető el.
Helyszín:
Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ, 1105 Budapest, Szent László tér 7-14.

2017. augusztus 15., kedd 10:29
Kategória: Ajánló
Írta:
Bővebben...

Idén tizedik alkalommal rendezik meg az évről évre bővülő és egyre színesebb Kőbányai Rendvédelmi Napot. A jubileumi esemény ebben az évben az Önkormányzat jóvoltából kétnapos lesz. Szombaton a rendvédelmi dolgozók számára szervezett családi programok dominálnak, vasárnap pedig a nagyközönséget várják sok szeretettel. 

Az esemény Facebook oldala EZEN a linken érhető el.

2017. augusztus 15., kedd 10:15
Kategória: Ajánló
Írta:
Bővebben...

Kedves Táncoslábú Gyerekek, Szülők! Idén is lesz néptánc szeptembertől a Körösiben! Várok mindenkit szeretettel, gyertek minél többen!  

Ovis néptánc: hétfőnként 16:30-17:15 óra között. Beiratkozás és első óra: szeptember 11. Tandíj: 4000 Ft/hónap. 
Alsó tagozatos néptánc: hétfőnként 17:30-19:00 óra között. Beiratkozás és első óra: szeptember 4. Térítési díj: szeptember elején lesz meghatározva a pontos összeg. 

A tanfolyamokhoz folyamatosan lehet csatlakozni év közben is!

Érdeklődni lehet: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sturcz Anna


Helyszín: KÖSZI, 4-es, tükrös táncterem (1105 Budapest, Kőbánya, Előd utca 1.)
Megközelíthető: a 9-es, 162-es, 85-ös, 185-ös, 217-es autóbusszal, valamint a 3-as, 28-as, 62, 62A villamossal. Ingyenes parkolási lehetőség.

2017. augusztus 12., szombat 12:57
Kategória: Ajánló
Írta:
Bővebben...

A Kőbányai Ifjúsági SE (KISE) újjászervezi női szakágát, amihez szeretettel várják a 8-15 év közötti, focizni szerető lányok jelentkezését. 

Nem is olyan régen a testnevelés-órák megszokott rendje volt, hogy amíg a fiúk fociztak, addig a lányok a kézilabdát kergették. Az elmúlt időszakban azonban nagyot változott a világ, kiderült ugyanis, nem csak azoknak a lányoknak a száma gyarapszik, akik szívesen néznek meg egy-egy focimeccset, hanem azoké is, akik maguk is beállnak a fiúk közé, velük egyenrangú félként támadnak és védekezek, rúgják a gólokat. Az ő idejük most érkezett el a kerületben, hiszen a Kőbányai Ifjúsági SE (KISE) újjászervezi női szakágát. Az egyesületnél egy ideig a lányok a fiúkkal együtt edzettek, de a megnövekedett igénynek köszönhetően azonban sikerült újra beindítani az önálló leányfutballt. 

Az edzések helyszíne és időpontjai:
- Hétfő: 18:00-19:00 óra: KISE füves pályája (Gyakorló utca 25.)
- Szerda: 18:00-19:00 óra: KISE füves pályája (Gyakorló utca 25.)
- Péntek: 18:00-19:00 óra:  KISE füves pályája (Gyakorló utca 25.)

Kapcsolat és további információ: Magyari András: 06-70-266-9885, Malik Dóra: 06-70-637-5519

Elérhetőségek: web: www.kise.hu, Facebook: www.facebook.com/KISE97, email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , tel./fax: 06-1-261 -9837

Forrás: KISE

2017. augusztus 11., péntek 12:43
Kategória: Ajánló
Írta:
Bővebben...

Szabadidős programok és egyéb sportjátékok a Köszi Tanuszodában augusztus 28-tól 30-ig, naponta 8:00-16:00 óra között.

Ügyelet: 7:00-8:00 és 16:00-17:00 óra között
Programok: délelőtt/délután úszás, sportjátékok, vetélkedők, egyéb szabadidős programok
Jelentkezés: a Köszi Tanuszodában: Demeter Éva, Pilny Gábor (06-1-261-5691)
Részvételi díj: 9.600 Ft, előleg: 5.000 Ft a jelentkezési lap leadásakor, fennmaradó összeg: 4.600 Ft július 7-ig
Étkezés: egyszeri háromfogásos ebéd
Helyszín: Köszi Tanuszoda, 1105 Budapest, Előd u. 1.

Forrás: Kőrösi.org

2017. július 03., hétfő 13:15
Kategória: Ajánló
Írta:
Bővebben...

A Kőbányai Önkormányzat a Sorg Antal Városrehabilitációs Program részeként vissza nem térítendő támogatást nyújt pályázati úton a fővárosi és kerületi helyi védettségű épületek közül a lakóépületek tulajdonosai részére a védett építészeti értékek megőrzésének támogatására. Az építészeti értékek védelmének célja a Kőbánya településképe és történelme szempontjából meghatározó épített értékek védelme, a település építészeti örökségének, jellemző karakterének a jövő nemzedékek számára történő megóvása. A település értékei a nemzet kulturális kincsének részei, ezért megóvásuk, fenntartásuk, jelentőségükhöz méltó használatuk és megfelelő bemutatásuk közérdek.

A támogatással az Önkormányzat ösztönözni kívánja a helyi védettségű lakóépületek tulajdonosait arra, hogy az építészeti értékeket felújítsák, helyreállítsák, megőrizve az épületek jellegzetes kőbányai építészeti karakterét.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2017. szeptember 1.
Letölthető dokumentumok:
A pályázati kiírás (word)
- Pályázati felhívás (pdf)

Forrás: Kőbányai Önkormányzat

2017. március 30., csütörtök 13:19
Kategória: Ajánló
Írta:
Bővebben...

Cselekedjünk Közhasznú Alapítvány adományboltot és nyugdíjas klubot indított az Újhegyi sétány 14/A szám alatti közösségi térben azzal a céllal, hogy erősítse a közösségben gondolkodást és a szociális érzékenységet, előremozdítsa a társadalmi felelősségvállalást. Amíg az adománybolt árukészlete olcsó beszerzési lehetőséget biztosít azok számára, akiknek minden fillért mérlegelniük kell, addig az ingyenes nyugdíjas klub a nyújtott szolgáltatások és programok révén hivatott javítani a kőbányai emberek életminőségét. 

Cselekedjünk adománybolt

Az adománybolt lehetőséget ad az emberek számára, hogy feleslegessé vált tárgyaikat jótékony célra felajánlják. A közösségben gondolkodást és szociális érzékenységet erősítő, a társadalmi felelősségvállalást előmozdító civil kezdeményezés. Az adománybolt árukészlete olcsó beszerzési lehetőséget biztosít azok számára, akiknek minden fillért mérlegelniük kell. Működésével a társadalom rászoruló tagjait juttatja mélyen a piaci ár alatt használati tárgyakhoz, gyermek ruházati cikkekhez, játékokhoz. Az adománybolt működéséből származó forrásokat alapítványunk az azonos épületben működő nyugdíjas klubjára fordítja, ezért az adományboltba betérő adományozó közvetlenül tapasztalhatja adományának hasznosulását.

Hozza el feleslegessé vált tárgyait és/vagy vásároljon olcsón!

Nyitva tartás:
- Hétfő: 10:00-18:30
- Kedd:10:00-18:30
- Szerda:10:00-18:30

Cselekedjünk Nyugdíjas Klub

Az ingyenes Cselekedjünk Nyugdíjas Klub működtetésének célja a Kőbányán élő nyugdíjas korú lakosság életminőségének fejlesztése, a helyi nyugdíjas közösség erősítése.

Szolgáltatások:
- heti időstorna
- egyén- és probléma központú számítástechnika és internethasználat oktatás
- ingyenes internet hozzáférés biztosítása
- az egészséges életmódról tanácsadás és előadások szervezése
- kulturális szolgáltatás (filmvetítés, ingyenes könyvszekrény működtetése)
- tematikus napok szervezése

Cím: Cselekedjünk Alapítvány, 1108 Budapest, Újhegyi sétány 14/A
További információ és kapcsolat a Cselekedjünk Alapítvány honlapján érhető el EZEN a linken.

2016. október 25., kedd 14:09
Kategória: Ajánló
Írta:
Bővebben...

Édua Infomédia

Top Desktop version