Kőbányai Közösségi Hírlap

Ajánló

Kerületünk összetartó, erős közösségének és az itt élő nagyszerű embereknek köszönheti, hogy a legjobbat hozzuk ki Kőbányából. Mi megbecsüljük az áldozatos munkát, odafigyelünk a tehetségekre és elismerjük a teljesítményt. 2014-ben hagyományt teremtettünk azzal, hogy minden évben kitüntetünk egy-egy kiválóságot a sport területéről, akinek a Kőbánya Sportolója elismerő címet adományozzuk. 

A KŐBÁNYA SPORTOLÓJA elismerő cím adományozható kőbányai egyesületben sportoló személynek, kőbányai egyesület csapatának, illetve kőbányai lakóhellyel rendelkező sportolónak. Fontos a kiemelkedő teljesítmény, a sportszerű magatartás, a közösségi felelősségvállalás, a példamutatás.

A javaslatok beérkezési határideje (e-mailen és postai úton egyaránt): 2017. október 31.

Javaslatát az e célra készült adatlapon tehetik meg, mely letölthető a kobanya.hu önkormányzati weboldalról, átvehető a Polgármesteri Hivatal Ügyfélközpontjában (1102 Budapest, Állomás utca 26.), illetve az Újhegyi Ügyfélszolgálati Irodán (1108 Budapest, Újhegyi sétány 16.).

Javaslatát elküldheti postai úton a Kőbányai Önkormányzat 1102 Budapest, Szent László tér 29. címre, elektronikusan a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, illetve leadhatják személyesen is munkaidőben a Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Főosztályán a 1102 Budapest, Szent László tér 29. szám alatti II. emelet 221-es irodában.

A beérkezett javaslatok alapján a képviselő-testület novemberi ülésén dönt a kitüntetés adományozásáról.

Várjuk javaslatát! Jelöljön Ön is!

Kovács Róbert polgármester


Dokumentumok:
- Javaslat egyéni sportolóra
- Javaslat csapatra

2017. október 16., hétfő 12:59
Bővebben...

Művésztanári hangverseny lesz a Kőbányai Kroó György Zeneiskola dísztermében október 24-én, 18:00 órától. További részletekért kattintson a plakátra!

Helyszín: György Zene- és Képzőművészeti Iskola Kőbányai Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, 1102 Budapest, Szent László tér 34.
Időpont:
2017. október 24., 18:00 óra

2017. október 10., kedd 14:52
Kategória: Ajánló
Írta:
Bővebben...

A Kőbányai Önkormányzat 2017. október 27-én, pénteken 10 órától rendezi meg az őszi Gasztrosétány és virágvásár programját az Újhegyi sétányon. A gasztrosétányon az ősz ízeit kóstolhatjuk meg, a virágvásár pedig alkalmat ad arra, hogy még a tél előtt megörvendeztessük családunkat, barátainkat a legszebb növényekkel. A Magig Dance és a Kőbányai Zenei Stúdió növendékei pedig a kiváló hangulatról gondoskodnak! 

Az eseményen bemutatkoznak a budapesti agrár-középiskolák is. Az iskolák képviselőinél nemcsak a kézműves technológiával előállított termékeket kóstolhatják meg az érdeklődők, hanem a pályaválasztás előtt állók is hasznos információkat kaphatnak az iskolákban folyó képzésekről.

Kiállítók:
- Magyar Gyula Kertészeti Szakképző Iskola
- Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola
- Soós István Borászati Szakképző Iskola
- Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakképző Iskola

Kattintson a plakátra a nagyobb méretért!

Forrás: Kőbányai Kulturális Központ

2017. október 10., kedd 11:20
Kategória: Ajánló
Írta:
Bővebben...

Karády Katalin a Kőbányáról induló díva címmel könyvbemutató lesz a Kő-Café-ban október 26-án, 17:00 órától. További részletekért kattintson a plakátra! 

Helyszín: KÖSZI, Kő-Café, Kőbánya, Előd utca 1.
Időpont: 2017. október 26., 17:00 óra

2017. október 10., kedd 10:46
Kategória: Ajánló
Írta:
Bővebben...

Kedves leendő Patakysok!

Iskolánk – mint minden évben – idén is meghirdeti “Nyitott Kapuk” rendezvénysorozatát. 2017 október 16. – 2017 december 4. között várjuk a kedves érdeklődőket minden hétfőn és pénteken 9:00 órai kezdettel. A program minden alkalommal azonos, az iskolai képzés részletes bemutatása után körbejárunk az épületben. Bejelentkezés nem szükséges, szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Iskolánk címe: 1101 Budapest, Salgótarjáni út 53./b. Megközelíthető 95-ös autóbusszal,37-es villamossal illetve a MÁV Kőbánya-alsó és Kőbánya-felső állomásairól.

BMSZC Pataky István Híradásipari és Informatikai Szakgimnázium

További információ és kapcsolat:
- Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
- Weboldal: www.pataky.hu
- Facebook oldal: www.facebook.com/patakyszki


2017. október 08., vasárnap 10:07
Bővebben...

A Manninger Miklós Táncművészeti Alapítvány és a FSZEK Kőbányai Könyvtár rajzpályázatot hirdet Fogjuk meg egymást kezét címmel óvodások és általános iskolás diákok számára. 

A pályaművek A/4-es méretben, tetszőleges technikával készülhetnek az alábbi témában:
- Mi jut eszedbe a közösség szóról?
- Miért szeretsz közösséghez tartozni?
- Szerinted fontos-e a mai világban közösséghez tartozni?
- Mi tart össze egy közösséget?
- Mutasd meg, Te milyen közösséghez tartozol!
- Milyen közösséget látnál szívesen magad körül?

A pályázat beérkezésének határideje: 2017. október 31.

További részletekért kattintson a pályázati felhívást tartalmazó plakátra!

2017. október 02., hétfő 09:43
Kategória: Ajánló
Írta:
Bővebben...

A Magyar Hadtudományi Társaság Kőbányán tart olyan előadássorozatot, amely során az érdeklődők megismerkedhetnek a kiberhadviseléssel, Magyarország biztonságpolitikai helyzetével, valamint a magyar katonai repülés történetével. Az előadásokra a belépés ingyenes. 

Előadások:
- 2017. szeptember 26., kedd 17:00 óra: "A Magyar Hadtudományi Társaság bemutatása" és "Magyarország biztonságpolitikai helyzete" - előadók: Tömböl László ny.vezérezredes, a Magyar Hadtudományi Társaság elnöke és Kis-Benedek József ny.ezredes.
- 2017. október 3., kedd  17:00 óra: "A magyar katonai repülés története. A Galambtól a Griffmadárig." - előadó: Dr. Szabó József ny.vezérőrnagy
- 2017. október 17., kedd 17:00 óra: "Elektronikai hadviselés – kiberhadviselés" - előadó: Prof. Dr. Ványa László ezredes

Helyszín: KÖSZI, Kő-Café, cím: 1105 Budapest, Előd u. 1. 

Forrás: Kőrösi.org

2017. szeptember 23., szombat 17:12
Kategória: Ajánló
Írta:
Bővebben...

A kőbányai Vision Company Tánctársulat célja, hogy minden fiatal részére biztosítsák az igényes tánctanulás lehetőségét. Ezen cél megvalósítása érdekében várják kezdő és haladó táncosok jelentkezését, akik ingyenes próbaórákon ismerkedhetnek meg a társulattal. A csoport fő tevékenysége a show tánc oktatás, illetve show tánc műsorok és meseszínházi előadások készítése, bemutatása, mint ahogy a Fényszínház tánckarának tagjai is növendékeik közül kerülnek ki. 

 

A Vision Company Tánctársulatának vezetője, Nagy Edina több, mint 11 éve dolgozik táncoktatóként, illetve főállásban alsós tanítóként. A társulat jelen formájában 2015 januárjában alakult meg, de a csapat több tagja már az ezt megelőző években is együtt dolgozott. Az elmúlt 10 év közös kemény munkájának eredménye országos szinten kimagasló fellépésekben és bemutatkozási lehetőségekben mutatkozott meg.

 

A társulat színpadra kerülő műsorai a modern táncok világába kalandoznak, és a mai kor zenéit, stílusait felhasználva, a dinamikus és gyors mozgást a nőies, finom bájjal és szépséggel ötvözve varázsolják el a nézőket. Már több alkalommal dolgoztak közös produkciókban a Fényszínházzal: ezekben a táncos-zenés darabokban a társulat korosztályos csapatai adják a színház tánckarának jelentős részét. A színházi lét ezen keresztül a társulat mindennapjainak részévé vált. Ezáltal indultak el első kezdeményezéseik a táncos meseszínházi előadások készítésére, melyek gyerekek és felnőttek számára is egyaránt szórakoztatók. 2015-ben a Piroska és a farkast, majd 2017-ben a Pinokkiót mutatták be, utóbbit tavasszal egész Pest megyében, több mint 10 alkalommal táncolták el.

Időpontok:
- Mini korosztály (6-12 év között): minden kedden és csütörtökön 17:30-18:30 óra között
- Tini korosztály (13 éves kortól): minden kedden és csütörtökön 18:30-19:30 óra között

Helyszín: Törekvés Művelődési Központ, Budapest Könyves Kálmán krt. 25.

Kapcsolat:
- Telefon: 06 (30) 654 6756
- Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
- Facebook: www.facebook.com/pg/vision.company.2015

2017. szeptember 23., szombat 11:31
Kategória: Ajánló
Írta:
Bővebben...

Édua Infomédia

Top Desktop version