Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Irodalmi pályázat Trianonról kőbányai iskolások részére

Rate this item
(1 Vote)

Budapest Főváros X. kerület Kőbánya Önkormányzata, a Szent László Király Alapítvány a Szellemi és Erkölcsi Megújulásért, valamint a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ a trianoni békeszerződés 96. évfordulójára emlékezve „Trianon a magyar családok történetében” címmel irodalmi pályázatot hirdet Kőbánya általános-és középiskolás tanulói részére. A verseny győzteseit a Kőbányai Önkormányzat Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából rendezendő megemlékezésen hirdetik ki. A nyertes diákokat felkészítő tanárok is jutalomban részesülnek. A legjobb pályamunkákat a Szent László Király Alapítvány könyv formájában megjelenteti. 

A pályázatra Trianonra emlékező, személyes hangú történeteket megfogalmazó írásokat várunk. A téma, a történet lehet a pályázó családját, családja baráti és rokoni körét érintő valós történet, de lehet attól független, elképzelt történet, saját megfogalmazású, szépirodalmi elbeszélés, novella is. A mű formája szabadon választott, terjedelme max. 3-5 oldal. A Pályázat jeligés. A pályaműveket szakértő zsűri bírálja el.

Díjazás:
I. díj: 15.000 Ft értékű könyvutalvány
II. díj: 10.000 Ft értékű könyvutalvány
III. díj: 5.000 Ft értékű könyvutalvány

A verseny győzteseit a Kőbányai Önkormányzat Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából rendezendő 2016. június 3-án 17 órakor tartandó megemlékezésén hirdetik ki. A nyertes diákokat felkészítő tanárok is jutalomban részesülnek. A legjobb pályamunkákat a Szent László Király Alapítvány könyv formájában megjelenteti.

Nevezési határidő: 2016. május 15.

A pályaműveket word formátumban, CD lemezen, jeligével ellátott zárt borítékban, a megadott határidőig várják a Kőrösi Kulturális Központban (1105 Budapest, Szent László tér 7-14.)

Last modified on Friday, 23 December 2016 20:55

Hírek

Régi képek, emlékek

Elkészült a lakótelep
Föld út
Régi újhegyi kép
Átadó ünnepség
Épül és szépül
Építési terv
Minden a helyére kerül
Részből egész
Még nincs kész
Dolgozik a daru

Közösségi Hírek

Mondja el Ön is véleményét a reptéri zajvédelmi intézkedési tervről!

Mondja el Ön is véleményét…

Tisztelt Kőbányai Lakosok!A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004....

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia