Kőbányai Közösségi Hírlap

Alkotói pályázat a tűzoltói hivatásról óvodások és iskolások részére

Rate this item
(1 Vote)

Az előző évek hagyományait követve a Fővárosi Tűzmegelőzési Bizottság 2018-ban is alkotói pályázatot hirdet óvodások és iskolások részére. A műveket május 3-ig kell eljuttatni a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságra.

A pályázat céljában nincs változás, a Fővárosi Tűzmegelőzési Bizottság továbbra is olyan alkotásokat vár, amelyeken keresztül az óvodások és az iskolások megmutatják, hogyan látják ők a tűzoltókat, a tűzoltói hivatás világát. Az óvodásoktól szabadkézi rajzokat várnak, az iskolások három korcsoportban (6-10, 11-14, 15-18 éves kor között) pályázhatnak. Ők szabadkézi rajzot, plakátot, egyéb kézműves alkotást küldhetnek be, de írhatnak verset vagy mesét is, esetleg készíthetnek számítógépes alkalmazást.

A pályaműveket május 3-ig kell benyújtani az alkotástól függően személyesen, postai úton vagy e-mailen a fővárosi, megyei igazgatósághoz.

Az országos pályázat fővédnöke dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. Az országos bírálóbizottság elnöke dr. Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő.

A területi versenyen első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos versenyen is, amelynek díjait május 25-én, a Fővárosi Nagycirkuszban adják át. Az országos verseny nyertese családjával balatoni nyaraláson vehet részt, az országos verseny további nyertesei a Fővárosi Állat- és Növénykertbe felhasználható családi belépőt kapnak. Az az óvoda, illetve iskola, ahonnan országosan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda/iskola 2018” címet, amely együtt jár a tűzoltóság egyszeri, az intézményben tartandó bemutatójával (füstsátor, tálcatűzoltás, olajtűzoltás, roncsvágás) és tűzvédelmi oktatás megtartásával.

A Pályázati kiírás IDE vagy a képre kattintva érhető el!

Forrás: Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, fotó: Peresztegi Mirkó

Last modified on Tuesday, 08 May 2018 23:38

Édua Infomédia

Top Desktop version