Kőbányai Közösségi Hírlap

Sport

Megtartotta évi rendes küldöttgyűlését a Kőbánya Sport Club a Kőrösi Művelődési Központban. A küldöttek elfogadták az elnökség szakmai és pénzügyi beszámolóját, valamint a Számvizsgáló Bizottság és a könyvvizsgáló jelentését. Külön napirend keretében határoztak a 2018. évi költségvetésről is. A közgyűlés végén Hajdu Péter alelnök dr. György István elnök és az egyesület elnöksége nevében díjakat adott át.

A KSC kiváló sportolója címet kapta Késely Ajna, Telegdy Ádám (úszók), Juhász Balázs (birkózó), Sárkány Vivien (szumó birkózó), Szabó Erik (ökölvívó).
A KSC kiváló szakosztálya az úszószakosztály lett.
A KSC kiváló edzője Friedl Bernadett (úszás) és Bóna Dániel (birkózás).
A KSC kiváló sportvezetője az úszó szakosztály technikai vezetője, Lévai Anita lett.
A KSC sportjáért oklevelett kapott Kollerné Buth Zsuzsanna (úszás).
A KSC ifjú sportolója cím tulajdonosai: Berecz Blanka, Tabi Zoltán, Rohács Réka, Borsi Anett (úszók), Takács Alexandra, Borsos Viktória, Popelka Lili, Pintér Zoltán, Paunoch Péter (szumó birkózók).
Az idei KSC-ért díjat Kenderes Attila (testépítés) érdemelte ki.

Az eseményről készült képgaléria a KSC Facebook oldalán EZEN a linken tekinthető meg.

További információ és kapcsolat: http://kobanyasc.hu/

Forrás: Kőbánya Sport Club

2018. március 22., csütörtök 09:56
Kategória: Sport
Írta:
Bővebben...

A Kőbányai Önkormányzat pályázatot ír ki a kőbányai sportegyesületek 2018. évi támogatására.

A pályázat célja: a Kőbányai Sportegyesületek és Sportszervezetek Szövetsége tagszervezetei működési feltételeinek javítása, utánpótlás-nevelésének segítése, versenyek, bajnokságok megrendezésének támogatása.

Benyújtási határidő: 2018. április 3.

Dokumentumok:
- Pályázati felhívás
- Pályázati adatlap

2018. március 20., kedd 09:01
Kategória: Sport
Írta:
Bővebben...

Közel száz rendezvényen és már hat sportágban gyűjthetik a kilométereket, illetve a pontokat az Ötpróba-mozgalom keretén belül a sportolni vágyók, az idei esztendő első pontszerző állomása a kőbányai pincerendszerben zajló, föld alatti futás volt február 24-án.


Fotó: Hossala Tamás

Az Ötpróba-sorozat szerdai, évindító sajtótájékoztatóján Révész Máriusz kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos emlékeztetett rá: másfél éve bízták meg azzal, kormánybiztosként tegyen meg mindent azért, hogy emelkedjen az aktívan kikapcsolódók száma. A kormánybiztos szólt az ez idő alatt megújult turistaházakról, a megépített kerékpárutakról, valamint kiemelte a több mint négy évtizedes múltra visszatekintő Ötpróba-mozgalom tavaly áprilisi újraindítását.

"Kevesebb mint egy év alatt ez lett a legnagyobb szabadidős sportmozgalom" - hangsúlyozta Révész, s megemlítette, hogy idén már 120 rendezvényt tartanak. "Büszke vagyok arra, hogy immár a sportszervezők keresnek meg minket azzal, hogy szeretnének a mozgalom részévé válni" - közölte a kormánybiztos. Újdonságként említette, hogy márciustól már csoportos pontszerzésre is mód nyílik, és ehhez elsőként a kőbányai Szent László Gimnázium csatlakozott.

Fotó: Hossala Tamás

További újdonság, hogy az úszás, a futás, a kajak-kenu, a túrázás és kerékpározás mellett már triatlonban is lehet pontokat szerezni. "Jelenleg 10 590 tagunk van, és szeretnénk, ha ez a szám év végére elérné a 20 ezret" - mondta Révész Máriusz.

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, az Ötpróba futószámának nagyköveteként hangsúlyozta, hogy nemcsak olimpiai érmesekből áll a magyar sport, hanem el kell jutni a széles rétegekhez is. "Büszke vagyok arra, hogy az óvodásoktól az idősekig sokakat el tudunk érni a rendezvényeinkkel" - mondta Kiss Gergely, és megígérte, hogy június 16-án, a Mozgás Éjszakáján beszáll egy sárkányhajóba.

A Mozgás Éjszakáján kívül kiemelt esemény lesz idén is a Vizesgála, valamint a Kolonics György Emlékfutás.

Fotó: Hossala Tamás

Szélpál Tamás, az Ötpróba projektvezetője arról beszélt, hogy a sajtótájékoztatónak is otthont adó Kőbánya ezer szállal kapcsolódik a mozgalomhoz. Többek között szombaton a kőbányai pincerendszer ad otthon a BBU föld alatti futóversenynek.

Forrás: MTI, Kormány.hu

2018. február 22., csütörtök 10:42
Kategória: Sport
Írta:
Bővebben...

A Kőbányai Önkormányzat arról adott tájékoztatást a honlapján, hogy a Kocsis Sándor Sportközpont Újhegyi Uszodájában a balesetveszély elkerülése érdekében elengedhetetlenné vált egyes azonnali karbantartási munkálatok elvégzése. A rendkívüli karbantartás miatt az Uszoda a munkálatok elvégzésének idejére 2018. február 5-étől zárva tart, a szolgáltatásai szünetelnek. Az Uszoda előreláthatólag hat hétig nem fogad vendégeket.  A munkálatok elvégzését követően az Uszoda újbóli megnyitásáról tájékoztatást fognak adni.
 
Az Önkormányzat szíves megértésünket kéri.

2018. február 06., kedd 09:47
Kategória: Sport
Írta:
Bővebben...

A Kőbányai BringaParkban rendezték meg a Cyclocross Magyar Bajnokságot, ahol a hóé és a sáré lett a főszerep, hiszen a nagyon csúszós talaj határozta meg a versenyzők taktikáját. Az embert próbáló január 14-ei küzdelemre így is 258 versenyző vállalkozott!

A Sportligetben megrendezett versenyről szóló beszámoló a Vuelta honlapján olvasható el EZEN a linken, míg a videó-összeállítás IDE kattintva, illetve a képre kattintva vagy a cikk alatt tekinthető meg.

Forrás: Barkó-Tóth Viktória, Vuelta Sportiroda

2018. január 29., hétfő 21:07
Kategória: Sport
Írta:
Bővebben...

Föld alatti futás lesz Kőbányán február 24-én! A verseny célja, hogy megmutasson a futók részére egy különleges, egyedi földalatti labirintust, a kőbányai pincerendszert, mely az egykori kőbányából kialakított földalatti tároló és járatrendszer. A pince valamikor a Dreher Sörgyár raktárhelyisége volt. Az itt kitermelt kövekből épült fel többek között a Lánchíd két pilonja, vagy a Margit híd kő elemei, Budán a Citadella, a Mátyás-templom, a Halászbástya, vagy Pesten az Egyetemi Könyvtár, a Magyar Tudományos Akadémia vagy a Magyar Állami Operaház épülete.

Nevezni a verseny napján a helyszínen lehet.

Időpont: 2018. február 24.
Helyszín: Budapest, X. Előd u.1., KÖSZI, Rottenbiller Park

További részletes információ a BBU Szervező Iroda honlapján érhető el EZEN a linken.

2018. január 12., péntek 10:48
Kategória: Sport
Írta:
Bővebben...

Elkészültek a téli időszakban ingyenesen használható szabadtéri korcsolyapályák. Mindkét helyszínen van lehetőség korcsolyát bérelni 500 forintért. Az Önkormányzat szeretettel vár mindenkit! 

Helyszínek:
- Kőbányai Polgármesteri Hivatal mellett, a volt bölcsőde udvara (1102 Budapest, Szent László tér 2-4.)
- Újhegyi Uszoda és Strandfürdő kertje (1108 Budapest, Újhegyi út 13.).

Nyitva 2018. január 31-ig, naponta 9:00 órától 20:00 óráig

Kesztyű használata kötelező!

Forrás: Kőbánya.hu

2017. november 28., kedd 11:14
Kategória: Sport
Írta:
Bővebben...

Kerületünk összetartó, erős közösségének és az itt élő nagyszerű embereknek köszönheti, hogy a legjobbat hozzuk ki Kőbányából. Mi megbecsüljük az áldozatos munkát, odafigyelünk a tehetségekre és elismerjük a teljesítményt. 2014-ben hagyományt teremtettünk azzal, hogy minden évben kitüntetünk egy-egy kiválóságot a sport területéről, akinek a Kőbánya Sportolója elismerő címet adományozzuk. 

A KŐBÁNYA SPORTOLÓJA elismerő cím adományozható kőbányai egyesületben sportoló személynek, kőbányai egyesület csapatának, illetve kőbányai lakóhellyel rendelkező sportolónak. Fontos a kiemelkedő teljesítmény, a sportszerű magatartás, a közösségi felelősségvállalás, a példamutatás.

A javaslatok beérkezési határideje (e-mailen és postai úton egyaránt): 2017. október 31.

Javaslatát az e célra készült adatlapon tehetik meg, mely letölthető a kobanya.hu önkormányzati weboldalról, átvehető a Polgármesteri Hivatal Ügyfélközpontjában (1102 Budapest, Állomás utca 26.), illetve az Újhegyi Ügyfélszolgálati Irodán (1108 Budapest, Újhegyi sétány 16.).

Javaslatát elküldheti postai úton a Kőbányai Önkormányzat 1102 Budapest, Szent László tér 29. címre, elektronikusan a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, illetve leadhatják személyesen is munkaidőben a Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Főosztályán a 1102 Budapest, Szent László tér 29. szám alatti II. emelet 221-es irodában.

A beérkezett javaslatok alapján a képviselő-testület novemberi ülésén dönt a kitüntetés adományozásáról.

Várjuk javaslatát! Jelöljön Ön is!

Kovács Róbert polgármester


Dokumentumok:
- Javaslat egyéni sportolóra
- Javaslat csapatra

2017. október 01., vasárnap 11:04
Bővebben...

Édua Infomédia

Top Desktop version