Kőbányai Közösségi Hírlap

Sport

A Kocsis Sándor Sportközpont Ihász utcai telephelyén teljesen megújult a műfüves burkolat, melyet ünnepélyes keretek között avattak fel május 30-án. Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere köszöntőjében kiemelte, hogy a városvezetés a tavalyi évben 800 millió forintot szánt a sportra, sportcélú fejlesztésre. Minden iskola, óvoda kapott saját sportpályáját, több egyéb sportlétesítményt is működtet az önkormányzat Kőbányán és számos szabadtéri sportolási lehetőséget is biztosít ma már minden kerületrészben. Nem áll meg a fejlődés, újabb sportpályák épülnek azért, hogy az itt élők többet mozoghassanak, egészségesebben élhessenek.

 

A nemzeti színű szalagot Kovács Róbert polgármester, Radványi Gábor alpolgármester és dr. Mátrai Gábor, a Humánszolgáltatási Bizottság elnöke vágta át.

A felújítás a Sportágfejlesztési Koncepció keretében valósult meg, mintegy 52x44 méter felület újult meg. A munkálatok tartalmazták a régi műfű felszedését, homokgranulátumok eltávolítását, majd az aljzat kijavítása után elasztikus gumialapra került a műfű. A beruházás a Kőbányai Önkormányzat és a Kőbányai Ifjúsági Sportegyesület (KISE) együttműködésében, az önkormányzat 7 000 000 forintos önrészével valósult meg. A beruházás összköltsége 25 887 456 forint volt. Az önkormányzat 5 évi ingyenes használatot biztosít a KISE számára.

 

A pályát az ünnepélyes avatás után a fiatalok azonnal birtokba vették és elkezdték lelkesen kergetni, illetve rúgni a labdát.

 

Forrás: Kőbányai Önkormányzat, Kőbánya.info

2017. június 16., péntek 12:16
Kategória: Sport
Írta:
Bővebben...

Budapest nem marad sportágválasztó rendezvény nélkül, hiszen május 26-27-én igazán nagy volumenben, több mint 100 sportágat felvonultatva várja látogatóit a JUBILEUMI XX. Budapesti Nagy Sportágválasztó, a X. kerületi Merkapt Sportközpontban. 

A Nagy Sportágválasztó rendezvényeken a megjelenő sportágakba díjmentesen lehet „belekóstolni” szakemberek, edzők instruálása mellett. A lényeg, hogy mindenki megtalálja a korának, testfelépítésének, szándékainak legmegfelelőbb sportágat.

A fővárosi rendezvényre kilátogatók sportikonokkal is találkozhatnak, sőt több esetben együtt is sportolhatnak példaképeikkel. A rendezvényen a olimpiai, Európa- és világbajnok sportolók is ott lesznek, hogy jelenlétükkel is népszerűsítsék saját sportágukat és inspirálják a gyerekeket nagy eredmények elérésére.

Május 26-27. (péntek, szombat) 9 és 17 óra között nyitva tartó rendezvény pénteki napja elsősorban az előre bejelentkezett, oktatási intézményekből érkező óvodai, iskolai csoportoknak van fenntartva, szombaton pedig a nagyközönséget a családokat várják a szervezők!

PRÓBÁLD KI! VÁLASSZ!

A RENDEZVÉNYRE A BELÉPÉS INGYENES DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT!

További  információk és regisztráció: www.sportagvalaszto.hu
A Sportágválasztó Facebook oldala itt érhető el: www.facebook.com/sportagvalaszto

2017. április 12., szerda 13:48
Kategória: Sport
Írta:
Bővebben...

Az országos Streetball Fesztivál nyitó rendezvényének évek óta Kőbánya ad otthont. Idén sem lesz ez másként, így május 27-én újra a Népligetbe várják az érdeklődőket. A jubileumi eseményre május elején elindult a nevezés, várják csapatok jelentkezését. 

Helyszín: Népliget, Építők Sporttelep előtti terület
Időpont: 2017. május 27., 9:00 óra

Jelentkezési határidő: 2017. május 25., csütörtök
Nevezés és további információ: Kocsis Sándor Sportközpont, 1107 Budapest, Bihari u. 23., tel.: (06-1) 262 3504, email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , web: sportkozpont.kobanya.hu

Az esemény Facebook oldala EZEN a linken érhető el.

2017. április 12., szerda 13:48
Kategória: Sport
Írta:
Bővebben...

A nemzetközi tornát rendeznek a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnokban és a Zrínyi Gimnáziumban május 12-14. között. A Zsíros Tibor Kupán kiváló U12-es csapatok vesznek részt. A teljes program megtekinthető EZEN a linken.

Időpont: 2017. május 12‐14., eredményhirdetés: május 14., 13.00 óra
HelyszínekZsíros Tibor Kosárlabda Csarnok (Kada utca 27-29.), és a Zrínyi Miklós Gimnázium (Mádi u. 173)
Az esemény Facebook oldala IDE kattintva érhető el, a szervező Kőbányai Darazsak honlapja: darazsak.hu

Résztvevő csapatok:
- Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia, Székesfehérvár
- Debreceni Kosárlabda Akadémia
- Inter Bratislava (SVK)
- Mercédesz Kecskemét Kosárlabda Akadémia
- NH Ostrava (CZE)
- Vasas Akadémia
- Zalakerámia ZTE KK
- Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémia

Forrás: Kőbányai Darazsak

 

2017. április 08., szombat 08:43
Kategória: Sport
Írta:
Bővebben...

Harmadik alkalommal rendeznek két órás futó-rekordkísérletet az Óhegy parkban május 13-án, szombaton 10-12:00 óra között. További részletek a plakáton! 

Az esemény Facebook oldala EZEN a linken érhető el.
Helyszín: Óhegy parki futókör, Óhegy park 
Időpont: 2017. május 13., szombat 10-12:00 óra

2017. április 04., kedd 11:19
Kategória: Sport
Írta:
Bővebben...

A Kőbányai Ifjúsági SE (KISE) szeretettel vár minden olyan lányt 7-től 14 éves korig, aki szeretné kipróbálni a világ legnépszerűbb sportágát, a labdarúgást. 

Helyszín: 1106 Budapest, Gyakorló utca 25. füves labdarúgó pálya.
Időpontok:
- 2017. 05. 13. szombat, 10:00 Gyakorló utca (lezajlott)
- 2017. 05. 20. szombat, 10:00 Gyakorló utca (lezajlott)
- 2017. 05. 27. szombat, 14:00 Gyakorló utca

Elérhetőség:
Magyari András: 06-70-266-9885, Malik Dóra: 06-70-637-5519
Web: www.kise.hu; email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , tel./fax: 06-1-261-9837

2017. április 02., vasárnap 13:48
Kategória: Sport
Írta:
Bővebben...

Magyarország legnagyobb szabadidősport eseménye, a Kihívás Napja alkalmából a Kocsis Sándor Sportközpont és a Kőbányai Önkormányzat futónapot szervez. A cél, hogy az Óhegy parki futókörön minél többször „körbefussuk” Budapestet. 

Helyszín: Óhegy park, futókör
Időpont: 2017. 05. 31., szerda, 9-18:00 óra között

További részletek a plakáton!

2017. április 01., szombat 09:14
Kategória: Sport
Írta:
Bővebben...

A kérdés persze költői, nem kell kiállnod a sakkozó ovisokkal. Nekik azonban versenyük lesz most március 12-én. Nem is akármilyen: egy országos sakkbajnokságon mutatják meg a legifjabb sakkozók ezen a vasárnapi napon, hogy mit is tudnak már művelni a sakktábla pepita csataterén. A bajnokság ugyan nevében hordozza a "nemhivatalos" szót, mert a rendezők fenntartanak egy kis könnyítési lehetőséget a szokványos versenyszabályokhoz képest, de ettől még hidd el, örülhetsz, hogy a legügyesebb ovisokkal nem kell összemérned sakktudásod. 

A versenynek a Kőbányai Kőrösi Kulturális Központ ad otthont, és a Sakkmatyi Képességfejlesztő és Tehetségkutató Sakkiskola (www.sakkmatyi.hu) szervezi. Nem most először, a rendezvény már 17 éves hagyománnyal rendelkezik. S míg a gyerekek többségének érthető módon ez még csak első sakkos szárnypróbálgatása, addig a várható "élmezőny" bizony már több éves(!) sakkversenyzői rutinnal rendelkezik. Nem is véletlen, hogy a korábbi évek bajnokai között volt például az azóta korosztályos Európa bajnok és Fide mesterré vált Krstulovic Alex, vagy a lány létére fiúk között sokszoros magyar bajnoki címet szerző Karácsonyi Kata is.

A mostani megmérettetés is izgalmasnak ígérkezik. Még nem zárult le a nevezés, de legalább 50 óvodás már biztos, hogy sakk-asztalhoz ül vasárnap. 

www.sakkovi.hu/ovisbajnoksag

Ádám Olga

2017. február 10., péntek 13:47
Kategória: Sport
Írta:
Bővebben...

Édua Infomédia

Top Desktop version