Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Sáros bringacsata a Sportligetben

Rate this item
(1 Vote)

Kőbányán rendezték meg január 10-én, vasárnap a cyclo-cross szakág legrangosabb idei versenyét, a Soudal Cyclo-Cross Magyar Bajnokságot. A versenyen tizenöt korosztályban avattak bajnokot, a felnőttek között Benkó Barbara és Búr Zsolt ölthette magára a magyar bajnoki mezt.

Napokig csak találgatni lehetett, milyen lesz a pálya az országos bajnokságon, végül a sáré lett a főszerep. A hét közben esett hó vasárnapra részben elolvadt, részben lefagyott, a latyakot az időjárás megtámogatta egy kis esővel, így a sártengert senki sem úszhatta meg. A rajt előtt több helyen át kellett építeni a nyomvonalat, mert néhol a kerékpárok tengelyéig ért a jeges víz. Az embert próbáló küzdelemre így is 162 versenyző vállalkozott.

 

A délelőtti gyerek futamok rövidített pályán zajlottak. A Női és a Master kategóriák már a nagy körön, azaz mesterséges akadályokkal tűzdelt, közel 50 méteres szintkülönbségű, 2,6 km hosszú pályán versenyeztek. A férfi felnőtt, a férfi U23 és Master1 kategóriák 13 órás rajtjára már elállt az eső, de a nyomvonal sok helyen szinte járhatatlanná vált – vagyis épp ideális körülmények teremtődtek egy vérbeli Cyclo-Cross versenyhez! A pálya mellett és a szánkó dombon komoly szurkolói tömeg gyűlt össze, óriási hangulatban, kolomppal, síppal és üvöltéssel próbálták újabb erőfeszítésekre ösztönözni nyakukig sáros versenyzőket.

 

Elit kategóriában nagy harcot vártak az esélylatolgatók a Magyar Kupa sorozat győztese Pelikán János és az idén nagyon meggyőzően versenyző Búr Zsolt között. De BuZsó nem bízott semmit a véletlenre: a rajt első pillanatától megmutatta, hogy ki az úr a gáton, illetve a sáros pályán. Magabiztos előnnyel vezetett a többszörös bajnok Buruczki Szilárd előtt, aki végül második helyen végzett. Pelikán János a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Nőknél a bajnoki cím Benkó Barbaráé a második Kanti Dorottya a harmadik Szekeres Viktória pedig lett.

Az esemény elmaradhatatlan lezárása a kerékpáros magasugró verseny volt, ahol Fetter Eriknek sikerült megdönteni a nem hivatalos magyar csúcsot jelentő 45 centimétert. Az új rekordot 55 centiméter.

Eredmények:

Soudal Cyclo-Cross Magyar Bajnokság 2016. – Kőbánya, BringaPark

Felnőtt férfi
1. Búr Zsolt Pavé Bike&Cafe Superior: 1:00:16
2. Buruczki Szilárd Cube Csömör: 1:01:12
3. Pelikán János Team Amplatz BMC: 1:03:05

Felnőtt nő
1. Benkó Barbara PCCC - Focus XC Team: 0:46:16
2. Kanti Dorottya Dr. Bátorfi Agri KTK: 0:44:0
3. Szekeres Viktória KTM Test Team Gödöllő: 0:49:08

A részletes eredmények megtekinthetők a verseny honlapján, ahová az eseményről készült képek is felkerülnek: www.vuelta.hu/cxob

Forrás: Vuelta Sportiroda, fotó: Vanik Zoltán

Last modified on Tuesday, 12 January 2016 10:54

Hírek

Régi képek, emlékek

Építik a tavat
Részből egész
Lakótelep a világ végén
Elkészült a lakótelep
Régi újhegyi kép
Régi kép
Még nincs kész
Dolgos kezek
Zajlik az éptkezés
A Gergely-bánya

Közösségi Hírek

Mondja el Ön is véleményét a reptéri zajvédelmi intézkedési tervről!

Mondja el Ön is véleményét…

Tisztelt Kőbányai Lakosok!A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004....

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia