Kőbányai Közösségi Hírlap

Nemzetközi ifjúsági torna a kőbányai Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnokban

Rate this item
(1 Vote)

Először rendezett nemzetközi kosárlabda tornát a kőbányai Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémia: az U14-es Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga (U14 European Youth Basketball League - EYBL) mérkőzéseit január 22-24. között játszották. A résztvevő magyar és külföldi csapatokat, valamint a szervezőket és a szurkolókat Kovács Róbert polgármester köszöntötte, aki beszédében örömét fejezte ki, hogy egy ilyen fantasztikus sporteseménynek lehet otthona Kőbánya. A torna fővédnökégét Kovács Róbert mellett dr. György István kormánymegbízott vállalta el. 

 

Hajdu Péter elnök és Kovács Róbert polgármester megnyitja a tornát, valamint a résztvevő csapatok

A 2014 nyarán átadott kerületi csarnokban egész hétvégén pattogott a labda, ahol a "Kőbányai Darazsak - Zsíros Akadémia" csapata összemérhette tudását ellenfeleivel. Ám hiába volt a kőbányaiaknál a hazai pálya előnye, végül a Rátgéber Akadémia lett legeredményesebb magyar csapat, míg a tornát a belgrádi KK Flas nyerte meg. Az Utánpótlássport.hu portálnak nyilatkozva az edzők elmondták, hogy mindenki – játékos és szakember egyaránt – értékes tapasztalatokat gyűjtött. A torna az eredményektől függetlenül kiváló felkészülési lehetőséget jelentett a küszöbön álló bajnoki fordulók előtt.

 

Zsíros Akadémia Kőbánya - Inter Bratislava mérkőzés képei

Hajdu Péter, a Kőbányai Darazsak elnöke a kezdo5.hu portálnak adott interjújában mérföldkőnek nevezte a tornát a Zsíros Akadémia életében. Az elmúlt időszakban az egyesület életében lezárult a "tömegesítés" szakasza, és mára olyan széles alapokkal rendelkeznek, amely elérhetővé tette a nemzetközi szereplést. Meg akarták mutatni, hogy képesek egy nemzetközi tornát színvonalasan, minden igényt kielégítve megrendezni. Úgy vélte, hogy Kőbányának is tartoznak azzal, hogy egy ilyen rendezvény színhelye legyen a kerület. A Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnok méltó körülményeket adott a tormna lebonyolításához infrastruktúrájával. Hajdu Péter szerint az egyesületnél vannak olyan játékosok, akik szép jövő előtt állnak. Ehhez az akadémia minden rendelkezésre álló segítséget megad. Reményei szerint a Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémia - névadójához méltóan - több olyan játéktudású játékost fog nevelni, amilyen Zsizsi bácsi volt a maga idejében.

 

Hajdu Péter, az egyesület elnöke, valamint az akadémia logója

U14-es fiú Európai ifjúsági kosárladba torna végeredménye:
1. Košarkaški klub Flash Beograd
2. U BT Cluj-Napoca
3. Rátgéber Kosárlabda Akadémia
4. BK Inter Bratislava
5. Debreceni Kosárlabda Akadémia
6. TS Jahn München Basketball
7. Kőbányai Darazsak - Zsíros Akadémia Kőbánya
8. BK NH Ostrava
9. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub

Forrás: Utanpotlassport.hu, Kezdo5.hu, Darazsak.hu, Kovács Róbert polgármester és Hajdu Péter elnüök Facebook oldala

Last modified on Thursday, 28 January 2016 11:07

Édua Infomédia

Top Desktop version