Kőbányai Közösségi Hírlap

A kőbányai pincerendszerben indult az Ötpróba-pontgyűjtés

Rate this item
(0 votes)

Közel száz rendezvényen és már hat sportágban gyűjthetik a kilométereket, illetve a pontokat az Ötpróba-mozgalom keretén belül a sportolni vágyók, az idei esztendő első pontszerző állomása a kőbányai pincerendszerben zajló, föld alatti futás volt február 24-án.


Fotó: Hossala Tamás

Az Ötpróba-sorozat szerdai, évindító sajtótájékoztatóján Révész Máriusz kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos emlékeztetett rá: másfél éve bízták meg azzal, kormánybiztosként tegyen meg mindent azért, hogy emelkedjen az aktívan kikapcsolódók száma. A kormánybiztos szólt az ez idő alatt megújult turistaházakról, a megépített kerékpárutakról, valamint kiemelte a több mint négy évtizedes múltra visszatekintő Ötpróba-mozgalom tavaly áprilisi újraindítását.

"Kevesebb mint egy év alatt ez lett a legnagyobb szabadidős sportmozgalom" - hangsúlyozta Révész, s megemlítette, hogy idén már 120 rendezvényt tartanak. "Büszke vagyok arra, hogy immár a sportszervezők keresnek meg minket azzal, hogy szeretnének a mozgalom részévé válni" - közölte a kormánybiztos. Újdonságként említette, hogy márciustól már csoportos pontszerzésre is mód nyílik, és ehhez elsőként a kőbányai Szent László Gimnázium csatlakozott.

Fotó: Hossala Tamás

További újdonság, hogy az úszás, a futás, a kajak-kenu, a túrázás és kerékpározás mellett már triatlonban is lehet pontokat szerezni. "Jelenleg 10 590 tagunk van, és szeretnénk, ha ez a szám év végére elérné a 20 ezret" - mondta Révész Máriusz.

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, az Ötpróba futószámának nagyköveteként hangsúlyozta, hogy nemcsak olimpiai érmesekből áll a magyar sport, hanem el kell jutni a széles rétegekhez is. "Büszke vagyok arra, hogy az óvodásoktól az idősekig sokakat el tudunk érni a rendezvényeinkkel" - mondta Kiss Gergely, és megígérte, hogy június 16-án, a Mozgás Éjszakáján beszáll egy sárkányhajóba.

A Mozgás Éjszakáján kívül kiemelt esemény lesz idén is a Vizesgála, valamint a Kolonics György Emlékfutás.

Fotó: Hossala Tamás

Szélpál Tamás, az Ötpróba projektvezetője arról beszélt, hogy a sajtótájékoztatónak is otthont adó Kőbánya ezer szállal kapcsolódik a mozgalomhoz. Többek között szombaton a kőbányai pincerendszer ad otthon a BBU föld alatti futóversenynek.

Forrás: MTI, Kormány.hu

Last modified on Sunday, 25 February 2018 20:36

Édua Infomédia

Top Desktop version