Kőbányai Közösségi Hírlap

Elkezdődött az adventi időszak, Kőbánya is már a Karácsonyra készül, rendezvények és színes programok várják a felnőtteket és gyerekeket egyaránt. 

Luca nap, ünnepi fényjáték és Mézeskalács-szépségverseny

Luca napján, azaz december 13-án, kedden délután, 17:30 órától a Magic Dance Tánciskola – HipHop Girly formációja, Luca napi népi szokások, kézműves foglalkozások, valamint interaktív gyerekműsor várja az érdeklődőket az Újhegyi közösségi házban.

Advent első vasárnapján, vagyis a november 27-i rendezvényen meghirdették a kerületi Mézeskalács-szépségversenyt, amely értelmében a vállalkozó szelleműek mézeskalácsot készíthetnek és nemes versengés közepette megmérettetnek. Az mézes alkotásokat a készítőiknek be kell vinniük az Újhegyi Közösségi Házba, hogy december 9-én lefényképezhessék azokat. A felvételek felkerülnek az Újhegyi Facebook oldalra, ahol szavazni lehet rájuk december 15. éjfélig. A négy legtöbb szavazatot kapott mézeskalács készítője ajándékot kap, az eredményhirdetés és a díjak átadása december 18-án, az Adventi rendezvénysorozat utolsó napján, az Újhegyi Közösségi Házban lesz.

Ünnepi fényjáték és műsor december 18-án

Advent utolsó vasárnapján, 18 órakor ünnepi fényjátékkal kezdődik a program az Újhegyi közösségi ház előtt, majd a Fekete István Általános Iskola ünnepi Betlehemes műsora következik a közösségi Házban. Az esemény a Kőbányai Zenei Stúdió ünnepi zenés műsorával folytatódik, valamint sor kerül a Mézeskalács-szépségverseny eredményhirdetésére is. 

Forrás: Pro-koord

Kategória: Ajánló

Immár két ingyenes önkormányzati jégpálya várja a téli sport szerelmeseit Kőbányán! December első napján Radványi Gábor alpolgármester az Újhegyi Uszoda és Strandfürdő udvarán nyitotta meg a második ingyenes korcsolyapályát, amit a kőbányai óvodások és iskolások azonnal fel is avattak.

 

Ezzel már két helyszínen lehet díjmentesen korizni Kőbányán. A másik  jégpálya a Szent László téren 2017. január 31-ig tart nyitva, míg az Újhegyi úti február 28-ig látogatható, naponta 9-20 óra között. Mindkét helyszínen lehet bérelni korcsolyát 200 forintért. 

Az Önkormányzat mindenkit szeretettel vár!

 

Forrás: Kőbánya.hu, Kovács Róbert Facebook oldala

Kategória: Sport

Az LMP kőbányai szervezte, az Állampolgári Jogvédő Liga Otthonvédők tagozata, a Kőbányai Élő Közösség, a Magyarok Madara Íjászegyesület és Sándor Zoltán igazgató közösen tart Mikulás rendezvényt a Kőbányai Széchényi Általános Iskolában 2016. december 3-án szombaton 10:00 órától. A szervezők színes programokkal készülnek a gyerekeknek, lesz többek között arcfestés és íjászat is.

Meglepetés várja a vendégeket, ugyanis lehet majd képeslapot írni a nagyinak Karácsonyra. Ezzel kívánják felidézni a gyermek számára a képeslapírás feledésbe vesző szokását. Egy támogató jóvoltából karácsonyi képeslapot biztosítanak azoknak, akik szeretnék ilyen módon is meglepni szeretteiket. A lapokat természetesen később fel is adják, hogy Karácsonyra az is ott lehessen a fa alatt a nagyinál.

A szervezők paprikás krumplit, kalácsot és teát is főznek a vendégeiknek, míg a rászorulók számára ruhaosztást tartanak.

Időpont: 2016. december 3, szombat, 10:00–15:00 óra között
Helyszín: Kőbányai Széchenyi István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Budapest 1108 Újhegyi-sétány 1-3.
Az esemény Facebook oldala EZEN a linken érhető el.

Kategória: Ajánló
2016. november 23., szerda 09:56

Adventi fények és programok Kőbányán

Elkezdődött az adventi időszak, Kőbánya is már a Karácsonyra készül, rendezvények és színes programok várják a felnőtteket és gyerekeket egyaránt. 

Kattintson a plakátokra a további részletekért!

 

Kategória: Ajánló
2016. november 18., péntek 09:22

Korcsolyázz ingyenesen Kőbányán!

A Kőbányai Önkormányzat – a tavalyi nagy sikerre való tekintettel – 2016 telén két helyszínen nyit ingyenes jégpályát a korcsolyázni vágyók számára. Budapest egyik legszebb korcsolyapályája a Kőbányai Polgármesteri Hivatal előtt, a Szent László téren fogadja a korcsolyázni vágyó gyerekeket és felnőtteket, míg a másik önkormányzati korcsolyapálya az Újhegyi Uszoda és Strandfürdő udvarán lesz hamarosan díjmentesen elérhető. 

Jégpályák:
- A Kőbányai Polgármesteri Hivatal előtt (1102 Budapest, Szent László tér 29.); nyitva: 2016. november 13. – 2017. január 30. naponta 9:00 órától 20:00 óráig
- Az Újhegyi Uszoda és Strandfürdő udvarán (1108 Budapest, Újhegyi út 13.); nyitva: 2016. december 1. – 2017. február 28. naponta 9:00 órától 20:00 óráig

A belépés díjtalan!

Korcsolyabérlés a helyszínen: 200 forint
Kesztyű használata kötelező!

Mindenkit szeretettel vár a Kőbányai Önkormányzat!

Kategória: Ajánló

A Kőbányai Önkormányzat – a tavalyi nagy sikerre való tekintettel – 2016 telén két helyszínen nyit ingyenes jégpályát a korcsolyázni vágyók számára. Budapest egyik legszebb korcsolyapályája a Kőbányai Polgármesteri Hivatal előtt, a Szent László téren nyit a tervek szerint 2016. november 13-án és egészen 2017. január 31-ig fogadja a korcsolyázni vágyó gyerekeket és felnőtteket, naponta 9-től 20 óráig. A másik önkormányzati korcsolyapálya az Újhegyi Uszoda és Strandfürdő udvarán lesz díjmentesen elérhető, tervezetten december 1. és február 28. között, naponta 9-től 20 óráig. Mindkét helyszínen lehet korcsolyát is bérelni, 200 forintos áron. Mindenkit szeretettel várnak!

Forrás és kép: Kőbánya.hu

Kategória: Sport
2016. november 10., csütörtök 13:16

Kőbánya fejlődik a legjobban

Nehéz feladatra vállalkoztak az Origo.hu portál munkatársai. Több hónapos munkával elkészítették ugyanis a budapesti kerületek beruházási ranglistáját azzal a céllal, hogy megnézzék milyen fejlesztések történtek a fővárosban az elmúlt években, és milyen tervek vannak az elkövetkező időszakban. A lista összeállításához megkeresték az összes kerületet, valamint megpróbáltak minden elérhető információt összesíteni. Az összehasonlítást nehéz volt elvégezniük, mert nem mindegy mekkora egy kerület, vagy hogy hol fekszik, illetve egy beruházásnál az állam mekkora részt vállal (Budapesten az állami beruházások nagyrészt a belvárosi kerületekre szorítkoztak). 

Mindezeket a szempontokat mérlegre téve, az önkormányzatoktól kapott válaszok, a honlapokon lévő információk és a választói megítélés alapján a legjobban teljesítő budapesti kerület az Origo munkatársainak véleménye szerint Kőbánya lett! A rendszerváltást követő évtizedek után ugyanis itt történik a legtöbb fejlesztés, nagyon látványosak a változások, miközben az állami és a magánberuházásoknak nem ez a legfőbb területe. 

Kovács Róbert polgármester a Facebook oldalán a következőképpen kommentálta a sikert: „Kőbánya győzött! Kerületünkben történik a legtöbb fejlesztés a fővárosban. Otthonunk a legjobban teljesítő budapesti kerület. Köszönöm, köszönjük a bizalmat, a támogatást. Folytatjuk a megkezdett munkát!

Az Origo cikke teljes terjedelmében EZEN a linken érhető el.

A kerület vezetése: Dr. Pap Sándor alpolgármester, Dr. György István kormánymegbízott, Kovács Róbert polgármester, Radványi Gábor és Weeber Tibor alpolgármesterek

Forrás: Origo.hu, Kőbánya.hu, Kovács Róbert Facebook oldala

Az Újhegyi sétány felújításának következő szakaszával kapcsolatos tervekről október elején tartottak lakossági fórumot az Újhegyi Közösségi Házban. Az eseményen Kovács Róbert polgármester példaértékű fejlesztésnek nevezte az Újhegyi sétány megújítását, hiszen új közösségi terek jöttek létre. Kiemelte annak fontosságát, hogy mindenki számára akadálymentes lett a sétány. A sétány felújításának második ütemről a polgármester elmondta, hogy a kezdési időpontja még bizonytalan, mert ha lesz lehetőség pályázni a TÉR_KÖZ pályázatra, akkor ezt ki szeretné használni a kerület, ha nem lesz sikeres a pályázat, akkor önerőből valósul meg a beruházás.

Az Újhegyi sétány Bányató és Gergely utca közötti szakaszának felújításáról szeretnék megismerni mindenki véleményét, hogy azokat a tervezés további részében hasznosíthassák. Elkészült egy online kérdőív, amelyen be lehet jelölni, hogy a jelenlegi elképzelésből mi az, ami tetszik, és mi nem. 

Kattintson IDE a kérdőív kitöltéséhez!

 

 

Cselekedjünk Közhasznú Alapítvány adományboltot és nyugdíjas klubot indított az Újhegyi sétány 14/A szám alatti közösségi térben azzal a céllal, hogy erősítse a közösségben gondolkodást és a szociális érzékenységet, előremozdítsa a társadalmi felelősségvállalást. Amíg az adománybolt árukészlete olcsó beszerzési lehetőséget biztosít azok számára, akiknek minden fillért mérlegelniük kell, addig az ingyenes nyugdíjas klub a nyújtott szolgáltatások és programok révén hivatott javítani a kőbányai emberek életminőségét. 

 

Cselekedjünk adománybolt

Az adománybolt lehetőséget ad az emberek számára, hogy feleslegessé vált tárgyaikat jótékony célra felajánlják. A közösségben gondolkodást és szociális érzékenységet erősítő, a társadalmi felelősségvállalást előmozdító civil kezdeményezés. Az adománybolt árukészlete olcsó beszerzési lehetőséget biztosít azok számára, akiknek minden fillért mérlegelniük kell. Működésével a társadalom rászoruló tagjait juttatja mélyen a piaci ár alatt használati tárgyakhoz, gyermek ruházati cikkekhez, játékokhoz. Az adománybolt működéséből származó forrásokat alapítványunk az azonos épületben működő nyugdíjas klubjára fordítja, ezért az adományboltba betérő adományozó közvetlenül tapasztalhatja adományának hasznosulását.

Hozza el feleslegessé vált tárgyait és/vagy vásároljon olcsón!

Nyitva tartás:
- Hétfő: 10:00-18:30
- Kedd:10:00-18:30
- Szerda:10:00-18:30

 

   

Cselekedjünk Nyugdíjas Klub

Az ingyenes Cselekedjünk Nyugdíjas Klub működtetésének célja a Kőbányán élő nyugdíjas korú lakosság életminőségének fejlesztése, a helyi nyugdíjas közösség erősítése.

Szolgáltatások:
- heti időstorna
- egyén- és probléma központú számítástechnika és internethasználat oktatás
- ingyenes internet hozzáférés biztosítása
- az egészséges életmódról tanácsadás és előadások szervezése
- kulturális szolgáltatás (filmvetítés, ingyenes könyvszekrény működtetése)
- tematikus napok szervezése

 

 

  

Cím: Cselekedjünk Alapítvány, 1108 Budapest, Újhegyi sétány 14/A
További információ és kapcsolat a Cselekedjünk Alapítvány honlapján érhető el EZEN a linken.

Kategória: Ajánló
2016. október 25., kedd 11:33

Tűzifa a rászorulóknak - igényelni lehet

A Kőbányai Önkormányzat ezen a télen is folyamatosan biztosítja a lehetőséget a szociális tűzifa igénylésére azoknak, akiknek a tüzelő beszerzése anyagi gondot jelenhet. Az önkormányzati rendelet szerint természetbeni támogatás keretében szociális tűzifa abban az esetben adható, ha a családban élő kérelmező jövedelme nem haladja meg a 128.500 forintot, egyedül élő személy esetén pedig a 156.750 forintot.

Az egy alkalommal igényelhető tűzifamennyiség legfeljebb 4 köbméter, de akik tudnak gondoskodni egyszerre nagyobb mennyiségű tűzifa tárolásáról, azok a támogatást összevontan is igényelhetik. A kérvényezett tűzifát előre egyeztetett időpontban, összevágott állapotban a Kőbányai Kőkert Nonprofit Kft. munkatársai szállítják a helyszínre, de a teherautóról ömlesztve leborított faanyag behordásáról és további aprításáról a kérelmezőnek kell gondoskodnia.

A tűzifa igénylési kérelmet jövedelemigazolásokkal együtt a Polgármesteri Hivatal központi- (Szent László tér 2-4.) és kihelyezett (Újhegyi sétány 16.) ügyfélszolgálatainál lehet benyújtani.

Forrás és kép: Kőbánya.hu

1. oldal / 496

Édua Infomédia

Top Desktop version