Kőbányai Közösségi Hírlap

Zárt parkoló a Sibrik Miklós úton

Értékelés:
(5 szavazat)

A Gergely park Sibrik Miklós út felőli oldalán zárt parkoló működik 2016 ősze óta azzal a céllal, hogy hozzájáruljon az Újhegyi lakótelepen jelentkező biztonságos parkolási igények kielégítéséhez. A Sibrik úti telephelyen személy- és tehergépkocsival, busszal, motorral és robogóval történő parkolásra van lehetőség zárt keretek között. 

A parkolóban a díjak mértéke a következőképpen alakulnak:

Személygépkocsi:
- óradíj: 150 Ft - minden megkezdett óránként
- napi díj: 800 Ft - a 6. órától automatikusan a jegyváltástól számított 24. óra végéig, utána az óradíj számítás újra indul
- heti díj: 3.000 Ft
- félhavi díj (15 nap): 5.000 Ft
- havi díj (31 nap): 8.000 Ft
- A pótdíj mértéke (megrongálódott vagy elveszett jegy esetén): 5.000 Ft
- A bérlet (proxi) kártya kaució díja: 2.000 Ft

Tehergépkocsi/busz:
- havi díj: 15.000 Ft
- két heti díj: 10.000 Ft
- heti díj: 6.000 Ft

Motor/robogó:
-
havi díj: 4.000 Ft

Információk a parkolóról:
A parkolás napi 24 órában biztosított.
- Személygépkocsik mellett tehergépkocsik és buszok parkolása is lehetséges, ilyen esetben az érdeklődőknek fel kell venni a kapcsolatot Kőbányai Vagyonkezelő Zrt.-vel.
- A parkolón belüli közlekedési útvonalak felülete aszfalt burkolattal, míg a parkolóhelyek – melyek száma meghaladja a 200-at – murvával készültek. A területen térvilágítás is kiépült, mellyel mind a parkolás, mind az őrzési feladatok biztonságosabbá váltak. Ez utóbbit a már meglévő kamerarendszer bővítése is erősíti.
- A parkolóba a belépést egy un. “Vonalkódos jegy alapú fizető parkoló rendszer” (fizetőautomata alkalmazásával) teszi lehetővé, mely kezelni tudja az előre megváltott bérleteket is. Utóbbiak különböző időpontok igénybevételére adnak lehetőséget a befizetett díjak függvényében.
A bérletkártyákat első ízben (letéti díj ellenében) a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. (Ceglédi utca 30.) központjában lehet – ügyfélfogadási időben – kiváltani, valamint első ízben feltölteni. A további feltöltésekre már az automatánál is lehetőség nyílik. A be- és kilépésre csak a kiépítésre kerülő sorompók felnyitása után lesz mód. A parkoló használatáról és a díjfizetésről a helyszínen információs táblák nyújtanak felvilágosítást. ÁFA-s számla kiállítására is csak Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. (Ceglédi utca 30.) központjában van lehetőség vásárláskor, illetve az automatánál kapott bizonylat 15 napon belüli bemutatásával.
- A parkoló a korábban bányászott terület mellett helyezkedik el, azaz itt bányászati tevékenység nem folyt, a területen biogáz képződés nincs. 

A parkolóval kapcsolatos minden fontos információról a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. honlapján (www.kvzrt.hu) tájékozódhatnak az érdeklődők.

Utoljára frissítve: 2017. június 02., péntek 09:59

Édua Infomédia

Top Desktop version