Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Minden napszakban megemelt rendőri jelenlét az Örs vezér terén

Rate this item
(1 Vote)

Lakossági panaszokra reagálva Budapest rendőrfőkapitánya elrendelte, hogy a rendőrök éjjel-nappal megemelt létszámban járőrözzenek az Örs vezér terén. A járőrök folyamatosan ügyelnek az emberek biztonságára; a Közrendvédelmi Főosztály, a X. és XIV. Kerületi Rendőrkapitányságok munkatársai mellett a Készenléti Rendőrség egyenruhásai látnak el szolgálatot. A rendőrök azonnal intézkednek, ha jogsértést tapasztalnak, és bárki, bármikor odamehet hozzájuk, hogy segítséget kérjen - olvasható a police.hu-n.


Kép forrása: police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság partnernek tekinti a fővárosiakat. A bűnügyi elemzések mellett a lakossági visszajelzések nagymértékben segítenek abban, hogy feltárjuk a problémás területeket, és fenntartsuk a mindenki számára elfogadható, stabil közbiztonságot.

"Az Örs vezér tér nagy, forgalmas, különböző neveken és formákban 89 éve velünk élő örökség. A rendőrségnek volt ideje megtanulni a specialitásait, és korszerű válaszokat adni jellegzetességeire, hogy ne válhasson a bűnözés csomópontjává"nyilatkozta Wieszt Ferenc ezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztályának (BRFK Kvfo) vezetője a téren tapasztalható közállapotokról. Az ezredes elmondása szerint fővárosi rendőri vezetőként ismernie kell azt a területet, ahol kollégáival dolgozik.


Kép forrása: police.hu

"A rendőrség tisztában van vele, hogy az Örs vezér téren átmenő és a téren tartózkodó tömeg vonzerővé válik azok számára, akik a közterületen töltik el az idejüket, és a csomópontot forgalmas mivolta miatt ideális adománygyűjtő területnek ítélik meg. Az Örs vezér terének közbiztonsága fölött – kiemelt események híján, általánosságban – szinkronban négy szervezeti egység őrködik. A területileg illetékes X. és XIV. kerületi rendőrkapitányságok kollektívájának munkavégzését segítik a BRFK KVFO és a Készenléti Rendőrség egységei. A téren így állandó a rendőri jelenlét, amit a Budapesti Rendőr-főkapitányság most meg is emelt. Az élőerős járőrözést kiegészíti a térfigyelő kamerahálózat, amely látja és dokumentálja is a történéseket. A BKK-val együttműködésben a térről induló, oda érkező, azon áthaladó villamosokat, buszokat is ellenőrzik. A tér nagy; ha a járőrpáros az egyik részén intézkedik, értelemszerűen nem lehet jelen más pontjain, ám mindenki megnyugtatásául kijelenthető, hogy ott vannak" – hangsúlyozta Wieszt Ferenc ezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztályának vezetője.

A teljes cikket az alábbi linken olvashatja el:
http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/zsaru-magazin/az-ors#1

Last modified on Thursday, 12 August 2021 13:45

Hírek

Régi képek, emlékek

Még nincs kész
Átadó ünnepség
Építési terv
Folyik az építkezés
Részből egész
Minden a helyére kerül
Épül a lakótelep
Épül a lego-ház
Föld út
Dolgos kezek

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia