Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Balogh István Lajos, Magyarországi Cigánypárt

Rate this item
(3 votes)

Balogh István Lajos vagyok 1992.05.11 –én születtem Budapesten. Gyermek korom óta zenélek és foglalkozom a roma hagyományok ápolásával. Azért indultam el a választásokon hogy kiálljak a helyi romákért.

A Magyarországi Cigány Párt programjában első helyen a 18 éven aluliak éhezésének felszámolása áll, minden más csak ezután jön: megengedhetetlen, és azonnali beavatkozást kíván, hogy ebben az országban gyerekek és fiatalkorúak tízezrei nem jutnak elegendő és megfelelő minőségű élelemhez. Hasonlóképp biztosítani kell minden várandós számára a megfelelő táplálkozás lehetőségét – bizonyított tény, hogy a későbbi életesélyekre is meghatározó a magzatkori fejlődés. A tűzoltás után programokat kell indítani a szegények körében mára tömegessé vált éhezés tartós felszámolására. Hasonlóképp fel kell számolni azokat az akadályokat, amelyekkel a cigány gyerekek többsége szembesül a köz- és felsőoktatásban: újra kell indítani a megrekedt iskolai integrációs programokat. A tankötelezettség korhatárát újra föl kell emelni 18 évre, és vissza kell vonni azokat a változtatásokat, amelyek zsákutcává tették a szakoktatást. Mindezek érdekében vissza kell adni a köz- és felsőoktatásnak a rendszerből kivont forrásokat. Ezzel együtt a hátrányos helyzetű diákoknak ingyenessé kell tenni a felsőoktatást, és valóságos esélyt jelentő ösztöndíjrendszert kell kialakítani. Meg kell szüntetni a közfoglalkoztatás kényszermunka jellegét, helyi igényekhez alakított, értelmes munkát jelentő programokat kell indítani. A közmunkáért járó bér nem lehet kevesebb, mint a minimálbér, és a munkavállalók jogai szempontjából sem érheti hátrányos megkülönböztetés a közmunkásokat. Igazságosabbá kell tenni a közteherviselést, a legmagasabb jövedelmek adóját 38 százalékra kell emelni, míg a minimálbérét csökkenteni kell. A lakhatás alkotmányos jog legyen: meg kell akadályozni, hogy a tartósan munka nélkül élők és a gyermekes családok az utcára kerüljenek. Ezek a legsürgetőbb teendők.

Kérdés esetén szívesen állunk rendelkezésre a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen és a 06-20-358-0041 telefonszámon.

A párt honlapja: http://magyarorszagiciganypart.hu
Facebook oldala: https://www.facebook.com/magyarorszagiciganypart

Last modified on Wednesday, 19 March 2014 13:25

Hírek

Régi képek, emlékek

Elkészült a lakótelep
Átadó ünnepség
Az iskola
Áll a szobor
A Mély tó
Épül a lego-ház
Zajlik a munka
Épül a Mély tó
Építik a tavat
Dolgos kezek

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia