Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kőbányai siker Európa legnagyobb sörversenyén!

Rate this item
(1 Vote)

A kőbányai HopTop Brewery Midnight Express nevű söre bronzérmes lett a European Beer Star nemzetközi sörverseny Dry Stout kategóriájában, ezzel magyar sör először szerzett díjat Európa legnagyobb sörversenyén. A 2003 óta minden évben egyre több indulóval lebonyolított versenyre idén a világ kontinenseinek 44 országból 2 103 sört neveztek, ezzel a European Beer Star egyértelműen Európa legnagyobb, és a világ egyik ismert sörversenye.

 

A European Beer Star elismertségét többek között szakértő és szigorú bíráinak köszönheti. Idén 124 fős szakértői kör vakkóstolással értékelte a sörök szín-, illat-, ízvilágát és az összbenyomást. A harminc országból érkező bírák között sörfőző mesterek, ismert szakemberek és sörsommelier-k szerepeltek. Más versenyekkel ellentétben a European Beer Staron kategóriánként csupán egy-egy arany, ezüst és bronzérmet ítélnek meg. Amennyiben a zsűri nem talál olyan sört, amely elérné az elvárt szintet, az adott érmet abban az évben nem osztják ki.

Ali Rawech Szami, a HopTop Brewery tulajdonosa elmondta, a rangos nemzetközi versenyre már több magyar sörfőzde is nevezett, de közülük a HopTop tudott először érmet elhozni. Az augusztusban indult sörfőzde vezetője emlékeztetett arra, hogy Magyarországot ma elsősorban borairól ismerik, az ilyen sikerek azonban segítenek felhívni a nemzetközi közönség figyelmét arra, hogy az országban már kiváló minőségű sörök is készülnek. A díjkiosztón elismert Midnight Express a sörfőzde jellemzése szerint igazi, hamisítatlan fekete sör, bársonyos krémes habbal. Hidegen a pörkölt, kávés, füstös illatok, ízek jellemzik, és ahogy lassan enged fel a hidegségéből, úgy jönnek elő a csokoládés ízek. Ez a díj a HopTop Brewery számára nagyon nagy jelentőséggel bír, hiszen az újonnan nyílt sörfőzde lehet az első magyar szereplő, aki díjat vehetett át Nürnbergben.

 

"Nagyon örülünk a díjnak, hiszen ezzel végre felhívhatjuk a figyelmet, hogy Magyarországon is vannak kiváló minőségű sörök!” - mondja Szami Ali Rawech a HopTop Brewery tulajdonosa és a nyertes Midnight Express sör megalkotója.

A Maglódi út 47. szám alatt működő HopTop sörfőzdéről bővebben a honlapján és a Facebook oldalán olvashat. A díjnyertes Midnight Express sör bemutató lapja IDE kattintva tekinthető meg.

Forrás: MTI, HopTop Brewery

Last modified on Friday, 11 November 2016 14:39

Hírek

Régi képek, emlékek

Régi újhegyi kép
Zajlik a munka
Folyik az építkezés
Részből egész
Lakótelep a világ végén
Föld út
Minden a helyére kerül
Épül a lakótelep
A Gergely-bánya
Építési terv

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia