Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Unaloműzők esős nyári napokra 1.

Rate this item
(0 votes)

Még mindig nincs igazi nyár. Még egy hónapig türelmetlenkedhetünk reménytelenül. Vagy reménykedhetünk türelmetlenül.

Már minden kedvenc oldaladat bejártad? Unalmas a pötyögés a billentyűzeten?

Azért érdekes dolgokra is bukkanhatsz. Az alábbi honlapajánló összeállításához Menyhárt Sándor, a Szent László Általános Iskola igazgatója adott jó ötleteket, köszönet érte.

Először kőbányai illetőségű honlapokat ajánlunk figyelmedbe:

  • Kíváncsi vagy, hogyan élik mindennapjaikat a kerület más iskoláiban, Budapest vagy az ország többi részén? Megnézheted a keruljaterkepre.hu-n. Itt nemcsak az egyes iskolák életét lehet meglesni a Pályázatok menüpont alatt, de a vaktérképre kattintva előtűnnek a városnevek, így földrajzi ismereteidet is gyakorolhatod. A honlap és a projekt a Szent László Általános Iskola és a Szent László Gimnázium közös munkája. A honlap logóra kattintva is elérhető.
  • A Harmat Általános Iskola sikeres kétéves nemzetközi Comenius projektben vett részt, melynek címe: Comparing our children's lifestyles. Hat ország iskoláinak, tanulóinak életstílusát hasonlították össze különféle szempontok szerint: országuk, városuk, iskolájuk, napirendjük, hobbijuk, sporttevékenységük stb. Ezek az anyagok megtalálhatók a Harmat suli honlapján, angol nyelven. Ha szeretnéd csiszolni az angolodat, érdemes beleolvasni, hogyan látják és mutatják meg a Harmatos diákok az életet, és hogyan jellemzik a külföldi iskolások a saját életstílusukat. A menüpontok között található a Learning games is, itt különféle játékos eszközökkel teheted próbára angoltudásodat, de nemcsak azt :o). Katt a logóra a honlaphoz!

 

És most nézzünk körül másutt is!

  • A környezettudatos életmódra hívja fel a figyelmet a Zöld út, melyet a Föld napján már bemutattunk. A különféle felhívások érdekes és hasznos információkat tartalmaznak, és ötleteket is adnak, hogyan spórolhatsz energiát, pénzt a családodnak. Kukkants be, katt a képre!
  • A szünidőben is szívesn foglalkozol kedvenc tantárgyaddal? Az eMentor oldalán mindenféle tudáspróbát és tesztet megtalálsz. Ha az ilyen megmérettetések elrettentenek, válaszd inkább a játékokat! Érdekes kvízekkel, sudokuval, memóriajátékkal töltheted el a szabadidődet. Katt a logóra, szerezz tudás játékosan!
Last modified on Friday, 16 September 2011 10:46

Hírek

Régi képek, emlékek

Régi újhegyi kép
A Mély tó
Épül a lego-ház
Épül a Mély tó
Zajlik a munka
Látkép
Még nincs kész
Folyik az építkezés
Átadó ünnepség
Épül és szépül

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia