Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Most szombaton Cseh László is eljön Újhegyre a Színes Város projekt átadására

Rate this item
(0 votes)

Szombaton 12:00-kor ünnepélyes keretek között átadják a köztérszínesítéssel foglalkozó Színes Város Projekt újabb két helyszínét Kőbányán. A falfestés legutolsó fázisait Cseh László háromszoros olimpiai ezüstérmes, világbajnok, tizenötszörös Európa-bajnok úszó, (Kőbánya díszpolgára), Kucsák László országgyűlési képviselő, és Megyeri András, a Színes Város Mozgalom vezetője a kamerák előtt, ecsettel a kezükben közösen fejezik be. Ezzel ünnepélyesen átadják a több, mint négyszáz négyzetméter kiszínesedett falfelületet Budapest tizedik kerületében, amely a Színes Város eddigi legnagyobb munkája is egyben.

Mácsik András önkormányzati képviselő egyéni beadványa alapján tavaly októberben kezdődött egyeztetés, amelynek eredményeképpen született meg a megállapodás idén júniusban a tizedik kerületi önkormányzattal. A hosszú távú együttműködés célja, hogy a tizedik kerület is színesedjen, ahogy eddig színesedett már a Színes Város által Budapesten a második, a harmadik, az ötödik, a kilencedik, a tizenkettedik, és a huszadik kerület is.

Az első fázisban készült el az Újhegyi lakótelepen található Éltes Mátyás Általános Iskola több, mint kétszázötven négyzetméteres falfelületének teljes felújítása. A második fejezet munkálatai pedig nemrég fejeződtek be. A Kőbányai Önkormányzat fontos feladatának tartja a kerület elhanyagolt, funkcióját vesztett köztereinek felújítását és az élhetőbb, szerethetőbb városkép kialakítását. Ennek első állomása volt a kerület újhegyi városrészének kiszínesítése.

A Színes Város Mozgalom 2009-ben kezdte meg működését, idén pedig csatlakozott a Let"s Colour Magyarország Egyesület település szépítő kampányához is, ami által már nemcsak Budapesten, hanem az egész országban színesedtek a falak. Nyáron Budakalász, Sopron, valamint Tés és Magyarcsanád szépült meg, mostanra pedig Kőbánya is. A Let"s Colour célja, hogy erősítse a közösségek bevonását a közfestésben. Hajtottak már végre akciókat Indiában, Nagy-Britanniában, Brazíliában, Franciaországban, és 2011-től Magyarországon is elkezdték tevékenységüket.

Last modified on Saturday, 17 September 2011 18:21

Hírek

Régi képek, emlékek

Dolgos kezek
Zajlik a munka
Építési terv
Dolgozik a daru
Épül a lego-ház
Az iskola
A Mély tó
Árkok és házak
Épül a lakótelep
Épül és szépül

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia