Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Jön a térfigyelőkamera? Featured

Rate this item
(0 votes)

Április végén átadásra került Újhegyen a térfigyelő kamera-rendszer első 26 db kamerája, amelyeket a kerület több pontján számos újabbak követhetnek. A beruházásról előzményeiről Kovács Róbert alpolgármestert kérdeztük:

„A térfigyelő kamerarendszer kiépítése régóta időszerű volt. Bűnügyi fertőzöttség tekintetében a kerület több része is Budapest „élmezőnyében” volt. A gépkocsi-feltörések, a közterületi lopások, rablások, betörések és trükkös lopások mind olyan bűncselekmények, amelyeket az emberek közvetlenül a bőrükön éreznek, a mindennapi életet keserítik meg. A térfigyelő kamerák pont az ilyen és ehhez hasonló bűncselekmények megelőzésében és felderítésében nyújtanak segítséget.”

 

 

Kovács Róbert alpolgármester

 

Lehet-e már látni kézzelfogható eredményeket?

"Alig több mint egy hónap telt el a kamerák és a térfigyelő-központ átadása óta, még várunk az első statisztikákra. A képviselő-testület külön járőr-autót is biztosított a rendőrségnek, hogy a térfigyelő-központból érkező riasztásokra azonnali tudjanak reagálni. A bűncselekmények számának a csökkenése fogja megmondani, mennyire volt hatékony a beruházás. Én a magam részéről drasztikus javulást várok."

Lesz-e folytatása a beruházásnak?

„Természetesen lesz. Az idei évre is több, mint harmincmillió forintot különítettünk el a kamera-telepítés folytatására. A következő ütemben az Örs vezér tér környéke: a Gyakorló utca, Gépmadár utca, Hatház utca környéke kell következzen, ott is nagy szükség van a közbiztonság javulására. Hosszabb távon pedig szeretnénk elérni, hogy a kerület minden sűrűbben lakott részét be tudjuk kamerázni.”

Hírek

Régi képek, emlékek

Zajlik a munka
A Mély tó
Építési terv
Épül a Mély tó
Folyik az építkezés
Föld út
Látkép
Régi kép
Épül a lego-ház
Dolgos kezek

Közösségi Hírek

Hogyan védekezzünk a csalások ellen az online vásárlás során?

Hogyan védekezzünk a csalások ellen…

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia