Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kertvárosi szomszédolás Featured

Rate this item
(0 votes)

A XVII. kerületi képviselő asszonnyal, Koszorúsné Tóth Katival és „csapatával” régóta terveztük, hogy ők és mi, a kertvárosi polgári körösök, idén is összejövünk az erdőben. Sok telefonhívás, üzenet, kérdés sürgette a döntést. Egy szabad hétvégét kellett találnunk, és ilyenkor kampányidőben ezt nem könnyű összehozni. De amire kell, arra találunk lehetőséget.

Katt a képekre a nagyobb méretért!

Már három éve, hogy együtt megtisztítottuk az erdőt. Sokat dolgoztunk, beszélgettünk, emlékezetes és szívesen emlegetett esemény volt. A közös élmény mindannyiunkban megmaradt, szívünkben vágy formálódott belőle, hogy jövőre is, s azután is folytassuk. A következő évben kerékpárral jártuk végig a Rákos-patak körzeteinket érintő partját, és jól esett a végén a bográcsgulyás - ismét az erdőben - de még inkább az együttlét, a baráti beszélgetés. Az erdőre mindnyájan vigyáztunk, „használatba” vettük. Kis séta, kocogás egész évben jól esik az erdő hűsében, nyugalmában. A munkát és annak gyümölcsét is magunkénak érezzük mi, akik ott voltunk a kezdetekkor is.
Idén már „sporteseménnyel” is megfűszereztük a találkozót. Egy régen volt hagyományos Akadémia-telep - Kertváros kispályás foci „rangadó” adta az ötletet, amit érdemes lenne feleleveníteni. A gyerekeknek pedig kerékpáros ügyességi és KRESZ-teszt versenyt hirdettünk az erdőben. Az ötletek, helyszínek, csapatok, a vendéglő, amely a finom ebédről gondoskodik, szóval a szervezendő feladatsor mind-mind összeállt a tervezett napra. Csak az időjárás, az nem akart a kedvünkben járni. Szombaton egész délelőtt esett, a vérnyomásom meg nőtt. A remény, hogy másnap jobb idő lesz, tartotta bennem a lelket. Katival értesítettük az ismerősöket, helyi lakosokat, az étterem sem kezdte még meg a főzést, így vasárnap reggelre helyeztük át a programot. És szerencsénk volt, másnap ragyogó napsütésre ébredtünk. Az öregfiúk összecsapása ugyan elmaradt, de néhány lelkes fiatal révén mégis volt foci. Még a szülők is besegítettek, és a két kemény csapat délig rúgta a labdát. Ezalatt főtt a babgulyás, épült az erdei ügyességi pálya, a sátrak, padok is a helyükre kerültek. Ebédre az erdőben gyülekeztünk. Eredetei terveinkhez képest kicsit kevesebben, de annál lelkesebben, több mint negyvenen jöttünk össze. A Vasvirág Vendéglő kiváló babgulyása és némi dinnye elfogyasztása után a gyerekek kerékpáros ügyességi versenye következett. A KRESZ-teszt kitöltése volt a nevezés, ezután lehetett pályára lépni. A tesztlapot versenyen kívül a szülők is kitölthették. Ügyesebbnél ügyesebb gyerekek mérték össze tudásukat.
Köszönet Orosz Tibor parancsnok úrnak és a WOLF polgárőr szervezetnek, akik levezényelték, felügyelték a versenyt, és a tűzoltó autójukkal látványosabbá, színvonalasabbá tették a rendezvényt. Szülők, gyerekek együtt izgultak, vajon ki nyeri meg a versenyt. A győztesek egy egész zacskó őszibarackot nyertek. De valójában miden résztvevő nyert: egy szép élményt, amit remélem sosem felejt el. Mint mindig, a jó hangulatban most sem akaródzott hazamenni. Nehéz volt elengedni egymás kezét, pedig tudjuk, legkésőbb jövőre megint összejövünk. Ugyanitt, ugyanígy. Talán más programmal, esetleg más aktualitással, de együtt leszünk.

Üdvözlettel:
Agócs Zsolt

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lego-ház
Még nincs kész
Föld út
Dolgozik a daru
Építési terv
Látkép
Lakótelep a világ végén
Régi újhegyi kép
Áll a szobor
Átadó ünnepség

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia