Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Lakossági felhívás jégmentesítésre Featured

Rate this item
(0 votes)

F E L H Í V Á S

HÓ ELTAKARÍTÁSRA, JÉG-MENTESÍTÉSRE, SÍKOSSÁG-MENTESÍTÉSRE

Tisztelt Ingatlantulajdonosok és Társasházi Közösségek!

Az elmúlt évekhez hasonlóan tájékoztatjuk Önöket, hogy a tél folyamán különös figyelmet fordítunk a jég-mentesítésre és a hó eltakarításra. Minden évben felhívjuk levélben a kerületi intézmények, cégek, vállalatok vezetőinek a figyelmét, hogy biztosítsák a jég- és hó-mentes járdákat ingatlanuk előtt.
A kerületben a KŐKERT Kőbányai Non-profit Közhasznú Kft. végzi a parki területen átmenő aszfalt burkolatú utakon és parkokat körbevevő járdákon a hó eltakarítását, jég-mentesítést ütemezés szerint.
Kérjük, hogy a tulajdonukban, kezelésükben lévő ingatlanok előtti járdát a Budapest Főváros Közgyűlésének a főváros köztisztaságáról szóló 48/1994. (VIII. 1.) számú rendeletet 3. §-a alapján a tisztántartásáról, hó eltakarításáról és síkosság-mentesítéséről gondoskodni szíveskedjenek.
Felhívjuk szíves figyelmüket a fás szárú növények védelméről szóló 346/2008. (XII. 30.) Korm. rendelet 5. § (2) bekezdésére, mely kimondja, hogy belterületi közterületen a síkosság-mentesítésre olyan anyag használható, amely a közterületen vagy annak közvetlen környezetében lévő fás szárú növény (fák, cserjék) egészségét nem veszélyezteti. Síkosság-mentesítésre javasolt anyagok homok, zeolit, kálisó (megvásárolható a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. Bp. X. ker. Fehér köz 2. sz. hulladékgyűjtő udvar telepén).
Aki a fenti kötelezettségeinek nem tesz eleget szabálysértést követ el és 50.000.-Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható.
Felhívjuk figyelmüket, amennyiben mulasztásukból eredően az ingatlanuk előtti járdán megcsúszásos baleset történik, akkor az ingatlantulajdonos illetve a Társasházi közösség kártérítési felelőséggel tartozik a károsult felé.

Kérjük, hogy a szükséges intézkedéseket időben és folyamatosan megtenni szíveskedjenek.

Budapest X. kerület Kőbányai Polgármesteri Hivatal
Környezetvédelmi Osztály

Hírek

Régi képek, emlékek

Építik a tavat
Árkok és házak
Folyik az építkezés
Átadó ünnepség
Látkép
Épül és szépül
Föld út
Lakótelep a világ végén
Építési terv
Dolgozik a daru

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia