Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Elfogták a hétszeres magyar bajnok kőbányai ultrafutónő támadóját

Rate this item
(3 votes)

A hétszeres magyar bajnok ultrafutó Makai Viktória a Facebook oldalán posztolt arról, hogy edzés közben támadás érte: megvertek és majdnem megerőszakolták. A rendőrség megerősítette, hogy 2018. október 14-én, azaz vasárnap éjszaka érkezett bejelentés arról, hogy egy futónőt a X. kerületi Jászberényi úton ismeretlen személy támadott meg. Az elkövetőt másfél órán belül lakcímén elfogták és előállították, ellene szexuális erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárás, a nyomozóhatóság pedig előterjesztést tett letartóztatásának indítványozására.

A kőbányai Makai Viktória a következő módon számolt be a történtekről a Facebook oldalán:
"Mindig foglalkoztatott, hogy egy 50 kilós nőnek milyen esélyei vannak, ha megtámadják. Részben megnyugtató válasz volt számomra a futás. Mindeddig. Vasárnap este az otthonunktól néhány száz méterre megtámadott egy férfi, és szexuális cselekedetre kényszerített. Mivel kiabálni és menekülni próbáltam, ezért megvert. Jelenleg kórházban vagyok, a körülményekhez képest jól. Az arcom elég halloween-kompatibilis, a szemem körüli hematómán ma látok ki először.
Köszönöm a férjemnek, hogy elindult elém, Istennek, hogy megmutatta, merre menjen, hogy odaért egy erőszakos közösülés előtt, és megmentette az életemet. Az első születésnapom szerint 38 éves vagyok, egy autóbalesettől számított második születés nap szerint márciusban leszek 30, a harmadik születésnapom tekintetében 2 napos.
A tanulság számomra nem a félelem, hanem a körültekintés, a szervezettség, hogy mindig tudja valaki, hogy hol vagyok, kockázat minimalizálás, a váratlan helyzetben való lehető legtudatosabb jelenlét...
A reménység, a bizalom és a hit úgy érzem, csorbát szenvedett bennem, miközben ugyanezen területeken csodát éltem át a helyzet végkimenetele tekintetében. Ezt kell most mélyen rendbe raknom magamban. Köszönöm az orvosok és a rendőrség elkötelezett munkáját, a tettest elfogták. Szeretettel gondolok rátok!"


Makai Viktóriát 2015-ben a jelölték Kőbánya Sportolója díjra. 2017 augusztusában számoltunk be arról, hogy a futónő és férje részt vett a Mária Maratonon, amely során egy hónap alatt - három országot érintve - Máriazelltől egészen Csíksomlyóig több mint kétezer kilométert futottak. A különleges zarándoklaton két kicsi gyerekük is velük tartott, akik egy lakókocsiban kísérték el őket. 

Forrás: Makai Viktória Facebook oldala, BRFK, 444.hu, Kőbánya.info

Last modified on Tuesday, 16 October 2018 20:41

Hírek

Régi képek, emlékek

Látkép
Épül a Mély tó
Még nincs kész
Árkok és házak
Részből egész
Régi újhegyi kép
Elkészült a lakótelep
Régi kép
A Gergely-bánya
A Mély tó

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia