Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Hős eladó szállt szembe fegyveres rablóval - drogterjesztők kerültek rendőrkézre

Rate this item
(5 votes)

A Police.hu számolt be arról, hogy elfogták a rendőrök azt a férfit, aki egy kőbányai kisboltot próbált meg kirabolni. A támadást a bátor eladó hiúsította meg, aki megragadta a ráfogott fegyvert. Friss hír, hogy a kerületi zsaruk elfogtak két drogterjesztőt, míg a társuk megtalálásához a lakosság segítségét kérik.

Megragadta a ráfogott fegyvert

A BRFK Rablási Osztály fegyveresen elkövetett rablás kísérlete miatt indított nyomozást egy ismeretlen férfi ellen 2018. január 17-én, aki az Üllői úton megpróbált egy kisboltot kirabolni. A férfi az esti órákban lépett be a boltba, ahol az eladóra fegyvert fogott és tőle az üzlet bevételét követelte. Az alkalmazott először próbálta szóval tartani és meggyőzni a férfit, hogy a pénzt már kivették a kasszából, majd egy hirtelen mozdulattal ráfogott a fegyverre és megpróbálta azt elvenni támadójától. A dulakodás közben egy vásárló is belépett a boltba, aki látva a bajba jutott eladót az utcára futott és egy járókelőtől kért segítséget. A rabló ekkor megijedt és fegyverét hátrahagyva elmenekült az üzletből. 

A meghiúsult rablás után a rendőrök elvégezték az azonnalos nyomozati cselekményeket, helyszíni szemlét tartottak és megállapították azt is, hogy az elkövető egy riasztófegyverrel fenyegette meg a bolt eladóját. A rablási nyomozók az ügyben végzett adatgyűjtéseknek, szakértői eljárásoknak és további nyomozati cselekményeknek köszönhetően azonosították az elkövetéssel gyanúsítható K. Dávid 24 éves budapesti lakost, akit november 23-án a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársainak segítségével elfogtak. A nyomozók K. Dávidot előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

(Minden elismerésünk az eladóé, de senkinek sem javasoljuk, hogy kövesse a példáját! - A szerk.)


Keresik a harmadik drogterjesztőt a kőbányai rendőrök

A X. kerületi Rendőrkapitányság kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást, amellyel összefüggésben keresi Gombos Gábort. A kőbányai nyomozók 2018. november 21-én 8 órakor a Hős utcában bűnügyi akció keretében kutatást tartottak, melynek során összesen 46,11 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket foglaltak le. A nyomozók a helyszínen elfogtak két budapesti férfit, a 29 éves L. Zoltánt, és a 18 éves T. Ádámot, őket a X. kerületi Rendőrkapitányságra előállították, kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Társuk, a 18 éves budapesti Gombos Gábor ellen a kőbányai rendőrök elfogató parancsot bocsátottak ki. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható Gombos Gábort felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatosan információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

Forrás és kép: Police.hu, Budapesti Rendőr-főkapitányság

Last modified on Thursday, 29 November 2018 08:58

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lakótelep
A Gergely-bánya
Az iskola
Lakótelep a világ végén
Folyik az építkezés
Zajlik a munka
Már állnak a házak
Még nincs kész
Építik a tavat
Látkép

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia