Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Pénzhamisítók a kőbányai rendőrök markában

Rate this item
(1 Vote)

A kőbányai nyomozók befejezték annak a fiatal párnak az ügyét, akik a gyanú szerint hamis bankjegyeket gyártottak lakásukon. A BRFK X. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói pénzhamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást a 28 éves P. Ádám és 25 éves barátnője, B. Anett ellen.

A nyomozás adatai szerint P. Ádám és párja Budapesten, egy XI. kerületi lakásban készítettek hamis 50, 100, és 200 eurós, valamint tízezer forintos bankjegyeket, melyeket forgalomba is hoztak. A házilag nyomtatott pénzzel 2019. december 15-e és december 17-e között Budapesten és Vecsésen is több alkalommal fizettek. A két fiatal a legyártott pénzt nem sokáig „élvezhette”, mivel egy budapesti benzinkúton a P. Ádám által átadott hamis eurókat gyanúsnak találták és feljelentést tettek a X. kerületi Rendőrkapitányságon.

 

A kőbányai rendőrök a nyomozati cselekmények eredményeként 2019. december 17-én lakásukon elfogták a fiatal férfit és barátnőjét, ahol kutatást is tartottak. A kutatás során a nyomozók több száz hamis bankjegyet – hatezer eurót és 60 ezer forintot -, hamisításhoz szükséges nyomtatókat, patronokat, laptopot, papírvágó készüléket, derékszög mérésére használt fém eszközt, mobiltelefonokat, más nevére kiállított okmányokat valamint rendszámtáblát is találtak és foglaltak le. A lefoglalt bankjegyekről a szakértő megállapította, hogy azok hamisak.  

Az eljárás során a nyomozók P. Ádámot és B. Anettet pénzhamisítás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A bíróság a feltételezett elkövetők letartóztatását elrendelte, majd később bűnügyi felügyelet alá helyezte őket.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a BRFK X. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészség részére.

Forrás: Budapesti Rendőr-főkapitányság, Police.hu

Last modified on Tuesday, 22 September 2020 20:52

Hírek

Régi képek, emlékek

Folyik az építkezés
Építési terv
A Gergely-bánya
Dolgos kezek
Építik a tavat
Épül a lakótelep
Részből egész
Elkészült a lakótelep
A Mély tó
Zajlik az éptkezés

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia