Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Új forgalmi rend a Népliget több útján

Rate this item
(1 Vote)

Megváltozott a forgalmi rend Budapest X. kerületében. a Kőbányai út – Kismartoni út kereszteződésében, valamint a Népliget egyes belső útjain. A korábbi kerékpárútból járda lett, a kerékpárosok az úttest két szélén lévő biciklis nyomon közlekedhetnek.

Korábban a Kismartoni úton, a mai Tara Liget lakópark felőli oldalon kerékpárút épült az úttest mellett, ezen az oldalon azonban nem volt járda. A lakópark megépülése óta a gyalogosforgalom itt is megjelent, járda hiányában viszont a kerékpárutat használták. A a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) - a helyi csatornaépítést követő helyreállítás során - megszüntette a kerékpárutat, így az a felület ma már járdaként funkcionál. A kerékpárosok az úttest két szélén, a menetirányuk szerinti jobb oldalon kijelölt kerékpáros nyomon közlekedhetnek. Mivel ez az utca zsákutca, járműforgalmának nagysága nem indokolja a kerékpáros forgalom elkülönítését.

A Kismartoni út felől a kerékpárosok kerékpársávon érkeznek be a Kőbányai út – Kismartoni út kereszteződésébe, és a jobbra vagy a balra kanyarodó sáv közé sorolhatnak be. A jelzőlámpa szabad jelzésére egyenesen folytathatják útjukat, a Kőbányai úton áthajtva pedig rácsatlakozhatnak a Kőbányai úti kerékpárútra. Ennek érdekében a BKK átalakította a szegélyeket és módosította a jelzőlámpák működését.

A helyreállítás során a Kismartoni út népligeti csatlakozásánál betonelemek kihelyezésével biztosították a Népliget belső úthálózatának gépjárműforgalom-mentességét, a nyugodt kerékpározás, gyaloglás lehetőségét.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Last modified on Monday, 08 April 2013 23:27

Hírek

Régi képek, emlékek

Építik a tavat
Folyik az építkezés
Dolgos kezek
Már állnak a házak
Épül és szépül
Átadó ünnepség
Régi kép
Lakótelep a világ végén
Részből egész
Látkép

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia