Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Óhegy parki munkálatok

Rate this item
(0 votes)

Türelmüket, megértésüket kérjük!

Akik az Óhegy parkban megfordultak az utóbbi hetekben, láthatták, hogy az ún. katlan mellett több helyen is lyukat fúrtak, majd csöveket helyeztek el bennük. Ezen munkamenetet követően azokat lefedték az esetleges balesetek elkerülése végett. A lyukak mélyítését azért végezték el, hogy a földalatti üregrendszerbe a 2020. évre tervezett munkákat elvégezhessék. Ezeken a nyílásokon keresztül történik ugyanis az Óhegy parki üregrendszer ún. 153.sz. pinceágának tömedékelése.

Most egy újabb munkafázishoz érkeztünk, mégpedig a tömedékeléshez használandó anyag helyszínre szállításához. Ez a mintegy 800 m3-nyi anyag beszállítása bizony nem kevés időt és eszközt vesz igénybe. Emiatt az elkövetkező 3 hét szinte minden munkanapján nagy teljesítményű szállító eszköz fog érkezni a területhez.

Azt sajnos nem tudjuk elkerülni, hogy a közelben élők és a park ezen (Szlávy utcai) részét használók ennek hatását ne érezzék meg. Ráadásul a helyzetet bonyolítja, hogy a Szlávy utcában a napokban kezdődött meg – az Önkormányzattól függetlenül - a gázvezeték rekonstrukciós munkája is, mely szeptemberig tart.

A közterületeken a következő változások lesznek:

1. A Szlávy utca egyirányú lesz az Óhegy utcától a Dér utca felé.

2. A Tarló utcában a páratlan oldalon (1.sz.-tól – 9.sz.-ig) hétköznap munkaidőben megállási tilalom lép életbe.

3. Az Alkér utcában pedig a Tarló utca és az Óhegy utca között ugyanezen időszakban megnövekedett tehergépjármű forgalomra kell számítani.

4. Az Óhegy parkban ideiglenesen megszűnik a kerékpár- és gyalogosút, a Szlávy utcától a kutyafuttatóig. A kerékpárral közlekedők a korábban használt útvonalon érhetik el a Száraz utcát a parkból, de ezúton is felhívjuk figyelmüket, hogy az itt lévő aszfalt járda elsősorban gyalogos közlekedésre van kijelölve.

Természetesen a pincét érintő munkák befejeztével – mely várhatóan július első felében megtörténik – mindenben (forgalmi rend, burkolat, stb.) az eredeti állapotot fogjuk visszaállítani.

Kérjük szíves türelmüket és megértésüket!

Kőbányai Önkormányzat

Hírek

Régi képek, emlékek

Látkép
Régi újhegyi kép
Minden a helyére kerül
Még nincs kész
Lakótelep a világ végén
Föld út
Építési terv
Átadó ünnepség
Épül és szépül
Már állnak a házak

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia