Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kezdődik a Semmelweis Klinikák és a Corvin-negyed metróállomás felújítása

Rate this item
(0 votes)

Hétfőtől megállás nélkül halad át az M3-as metró a Semmelweis Klinikák és a Corvin-negyed állomáson felújítási munkálatok miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Az M3-as metró továbbra is a Nagyvárad tér és Újpest között közlekedik, a két lezárt metróállomás környezetét a Kálvin tér és a Népliget között közlekedő, M30-as jelzésű pótlóbusszal lehet majd elérni.

A busz használatát a BKK kifejezetten csak annak ajánlja, aki a két újonnan lezárt állomás környékére tart.

Munkanapokon Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között, hétvégéken pedig Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között a metró helyett továbbra is pótlóbusszal lehet utazni - írta a BKK.

Július 13-ától, hétfőtől a metrópótló buszok is használhatják az Üllői úti kerékpársávot 

A Semmelweis Klinikák és a Corvin-negyed metróállomás felújítása miatt hétfőtől az M3-as metrópótló buszok mellett az M30-as állomáspótló buszok is az Üllői úton járnak.

Az Üllői útnak a Nagyvárad tér és a Kálvin térhez közeli Névtelen utca közötti szakaszán a szélső forgalmi sávot a kerékpárral közlekedők mellett a BKK járatai is használhatják "kellő körültekintéssel". Autóval, motorral, taxival azonban továbbra is csak a kanyarodáshoz felkészüléskor szabad ráhajtani erre a sávra - hívta fel a figyelmet a BKK.

Hozzátették: a metrópótló buszok vezetői mérlegelhetik, hogy szükséges-e használniuk a szélső forgalmi sávot.

A BKK kitért arra is, hogy a megváltozó forgalmi rend ellenére az Üllői úton továbbra is lehet kerékpárral haladni, azonban akik szeretnék biciklivel elkerülni ezt a szakaszt, azok számára több alternatív útvonal is rendelkezésre áll. Ezekre térve a BKK beszámolt arról, hogy a Baross utcában folyó kerékpárosbarát átalakítások napokon belül befejeződnek, valamint "érdemes mérlegelni" a közeli Tompa utca használatát is, ahol két irányban lehet haladni kerékpárral.

Forrás: MTI

 

Last modified on Monday, 13 July 2020 10:19

Hírek

Régi képek, emlékek

Zajlik az éptkezés
A Gergely-bánya
Folyik az építkezés
Föld út
Átadó ünnepség
Épül a lakótelep
Az iskola
Építési terv
Már állnak a házak
Minden a helyére kerül

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia