Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Új forgalmi rend a kerületben

Rate this item
(1 Vote)

Lakossági kérésre és javaslatra, valamint a biztonságosabb közlekedés érdekében - a BKK engedélye alapján - július 20-ától új forgalomtechnikai változtatások érintik kerületünk következő közterületeit - olvasható D. Kovács Róbert Antal, Kőbánya polgármesterének legújabb Facebook bejegyzésében.

Az Örmény utcában várakozó sávot (nem egyenkénti parkolóhelyeket, hanem parkolásra alkalmas, szaggatott vonallal jelölt területet) festenek fel, illetve a Gyömrői útra kanyarodókat egy „STOP” tábla kötelezi nagyobb körültekintésre.

Szükségessé vált a Vaspálya utca – Kőér utca – Óhegy utca – Kápolna utca által határolt területen 2018-ban bevezetett forgalmi rend módosítása az elmúlt évek tapasztalatai és a kapott visszajelzések, megkeresések alapján. Ennek eredményeként a Kelemen utca a Gergely utcától a Vaspálya utcáig, valamint az Ihász utca a Mongol utcától a Kápolna térig végig egyirányú lesz. Így az említett szakaszokon a Kelemen utcán a Vaspálya utca felé, az Ihász utcán a Kápolna tér felé lehet közlekedni.

A Kelemen utcában várakozó sáv, valamint ellenirányú kerékpáros közlekedést biztosító burkolati jelek felfestése is megtörténik. 

Az Ihász utcában a Mongol utcától a Gergely utcáig mindkét oldalon várakozó sávot festenek fel, hiszen az útpálya szélessége - az utca forgalmának egyirányúsítása mellett - ezt lehetővé teszi. (Az eddigi parkolás szabálytalan volt, mert a szemből érkező autóknak nem maradt kikerülési hely.)

Ezen túlmenően a Cserkesz utcában az iskola környezetében a megállást és várakozást szabályozó kisebb módosításra is sor kerül.

A burkolati jelek felfestése és a közlekedési táblák kihelyezése után folyamatosan változik majd a közlekedés rendje. Ha az időjárás nem gátolja a munkavégzést, akkor legkésőbb július 26-tól az új forgalmi rend szerint kell közlekedni az említett területeken. 

Forrás: D. Kovács Róbert Antal polgármester Facebook oldala

Last modified on Tuesday, 21 July 2020 10:19

Hírek

Régi képek, emlékek

Részből egész
A Mély tó
Dolgozik a daru
Épül a Mély tó
Látkép
Átadó ünnepség
Építési terv
Már állnak a házak
Zajlik a munka
Dolgos kezek

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia