Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Biztonságosabb környezet fogadja ősztől a közlekedőket négy budapesti iskolánál

Rate this item
(0 votes)

Biztonságos környezet kialakítását tűzte ki célul négy budapesti iskola körül a Budapesti Közlekedési Központ, a kerületi önkormányzatokkal, a Budapest Közúttal és az adott iskolákkal együttműködve - olvasható a Budapesti Közlekedési Központ honlapján. A gyermekek védelmét szolgáló programot egyelőre csak kísérleti jelleggel indítja el a BKK idén nyáron, kedvező tapasztalatok esetén pedig később több fővárosi intézmény közelében is folytatódna a projekt.

Általános tapasztalat városszerte, hogy bizonyos közlekedési szituációk az iskolák környékén, elsősorban a diákok életkorából adódó sajátosságok – alacsonyabb látási magasság, nehezebb észlelhetőség – miatt különösen veszélyesek lehetnek. Ezért a BKK Biztonságos iskolautcák néven új projektet indít, amelyben olyan egységes forgalomtechnikai irányelveket határozott meg, amelyek az oktatási intézmények környezetében zajló közlekedési fejlesztéseknél figyelembe veszik a kiskorúak speciálisabb helyzetét.

A biztonságosabb közlekedés érdekében a BKK első lépésben, tesztjelleggel négy budapesti iskola környékén módosítja a forgalmi rendet, pl.: a sebesség csökkentésével, a szabálytalan parkolás rendezésével, a gyalogátkelőhelyek beláthatóságának biztosításával stb. Az iskola környezetében közlekedők számára egy egyedi figyelemfelhívó jelzést is kihelyeznek, amely egyértelművé teszi, hogy az adott területen különös figyelemmel kell közlekedni. A projekt az infrastruktúrát érintő beavatkozásokon túl egyéb szolgáltatás és szemléletformálás célú intézkedésekkel is kiegészül majd.

A BKK a kerületi önkormányzatokkal közösen az alábbi négy iskolát választotta ki a kísérleti projekt helyszínének:

• IV. kerület, Karinthy Frigyes Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
• IV. kerület, Megyeri Úti Általános Iskola
• X. kerület, Kőbányai Harmat Általános Iskola
• XVII. kerület, Újlak Utcai Általános, Német Nemzetiségi és Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola

A felsorolt iskolák környezetének átalakítása tervek szerint a következő tanévre megvalósul, azonban a fejlesztésektől függetlenül a BKK arra kéri a közlekedőket, hogy az oktatási intézmények közelében mindig fokozott figyelemmel, körültekintően közlekedjenek.

Forrás: bkk.hu

Last modified on Thursday, 22 June 2023 16:08

Hírek

Régi képek, emlékek

A Gergely-bánya
Zajlik az éptkezés
Elkészült a lakótelep
Az iskola
Minden a helyére kerül
Régi kép
A Mély tó
Átadó ünnepség
Zajlik a munka
Régi újhegyi kép

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia