Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Dugómentes városért

Rate this item
(0 votes)

Az Emberibb Parkolásért Mozgalom, a Közlekedési Dolgozók Országos Egyesülete javaslatot tett Budapest közlekedési gondjainak megoldására Demszky Gábor főpolgármesternek.  A szerveződések tagjai 12 pontba szedték a rövid és hosszú távra szóló intézkedési tervezetüket. Véleményük szerint a forgalmi rend megváltoztatásával, az értelmetlenül lezárt utak megnyitásával, jelzőlámpák beállításával, P+R parkolók bővítésével, alagútrendszerek, hidak építésével, a BKV és a dunai közlekedés bővítésével, az építkezések jobb szervezésével enyhíthetők az utakon a torlódások. A szervezetek azt is nehezményezik, hogy az utóbbi évtizedekben a város vezetése megfeledkezett a közúthálózat fejlesztéséről, így nem teremtették meg a Város Szíve programban szereplő közlekedési utak és parkolóhelyek megszüntetésének feltételeit. Alternatív útvonalak nélkül pedig az autók kiszorítása a környékbeli kerületek túlterheltségét és közlekedési káoszt okozott.

A magas parkolási díjakért a budapesti autósok csak lezárt, járhatatlan utakat, állandósuló dugókat, terrorizáló parkoló őröket, és a menekülő utaknál keményen büntető rendőri szigort kapnak. Az Emberibb Parkolásért Mozgalom által kért adatokból kiderül, hogy a fővárosban a közlekedés nem összehangolt, a forgalmi rendszer túlbonyolított, logikátlan és évtizedekkel lemaradt az igényektől. A mozgalom által a főpolgármesternek eljuttatott javaslataik a forgalmi dugók enyhítését, az átláthatóbb közlekedés kialakítását, az építkezések jobb szervezését és ezzel a város légyszennyezettségének csökkenését célozzák.

Az autókereskedők forgalmának 20 százalékos és az üzemanyag-vásárlás 15 százalékos visszaesése azt bizonyítja, hogy aki csak teheti, nem közlekedik autóval. Éppen ezért kérik a környezetvédő és kerékpáros szervezeteket, hogy konstruktív ötletekkel, megoldásokkal támogassák a Budapest jobb közlekedésére, a légyszennyezettség csökkentésére tett javaslataikat.

Forrás: Közmű újság

Hírek

Régi képek, emlékek

Áll a szobor
Az iskola
Föld út
Zajlik az éptkezés
Épül és szépül
Építési terv
Zajlik a munka
Épül a Mély tó
A Mély tó
A Gergely-bánya

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia