Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Parkolási díjat vezethetnek be a Gyakorló utca környékén

Rate this item
(0 votes)

A HVG.hu portál számolt be arról, hogy a Gyakorló utca környékén a parkolási díjat vezethetnek be. Kőbánya vezetése ugyanis megelégelte, hogy a kerület közterületeit afféle nem hivatalos P+R parkolónak tekintik az agglomerációból, elsősorban a Budapesttől keletre eső településekről érkezők, akiknek autóitól a helyi lakosok már nem tudnak parkolni, mert - mint Révész Máriusz X. kerületi parlamenti képviselő a HVG.hu-nak fogalmazott - az ingázók "autóikkal már kora reggel megszállják a környéket". Ezért az önkormányzat a lehető legrövidebb időn belül fizetőssé teszi a Gyakorló utca környékén a parkolást.

A kőbányai példa tipikus a főváros esetében: nincs elég P+R parkoló, a belső kerületekben már mindenhol fizetni kell, így az autósok fokozatosan a külső kerületekbe szorultak. Révész Máriusz szerint a Fővárosi Önkormányzat évek óta ígérte, hogy parkolót létesít az Örs vezér terénél, de ez máig nem történt meg, ezért kényszerülnek erre a lépésre.

Dr. György István főpolgármester-helyettes szerint ugyanakkor ők még veszteségeket vállalva is igyekeznek enyhíteni a gondokon: a Fővárosi Közgyűlés éppen legutóbbi ülésén szavazott arról, hogy P+R parkolót létesítsenek Kőbánya két területén, a Gyakorló közben, ahol kb. 260 autó férhetne el a jelenlegi 103 helyett, illetve a Pillangó parknál, ahol 100 gépkocsinak lenne hely a mostani 58-cal szemben. Mindkét helyen a tervek szerint egy buszjegy áráért lehetne egy napig parkolni. „Ez így veszteséget jelent majd a főváros számára” – mondta a HVG-nek György István.

Forrás: HVG.hu


Hírek

Régi képek, emlékek

A Gergely-bánya
Épül a Mély tó
Építik a tavat
Még nincs kész
Már állnak a házak
Régi újhegyi kép
Átadó ünnepség
Áll a szobor
Épül a lego-ház
Dolgos kezek

Közösségi Hírek

Lomtalanítás Kőbányán

Lomtalanítás Kőbányán

Lomtalanítás Kőbányán májusban! Kerületi körzetek és a lomkikészítés napjának listája Budapest közterületi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia