Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Közel három kilométeren újul meg a Jászberényi út

Rate this item
(0 votes)

Augusztus 22-étől, szerdától útfelújítási munkák kezdődnek a X. kerületi Jászberényi úton a Budapesti Közlekedési Központ és a BKK Közút beruházásában. A felújítási-fenntartási munkálatok a Jászberényi út Maglódi út és Tündérfürt utcai felüljáró közötti, valamint a felüljárót követő, a XVII. kerületi 526. sorig tartó szakaszait érintik és várhatóan november végéig tartanak.

A most kezdődő munkálatok a közel három kilométer hosszúságú útszakasz műszaki állapotának jelentős megújítását eredményezik majd, melynek során a csomópontok kialakítása és a forgalmi sávok száma, vagyis a vízszintes geometria nem változik, de a teherbírás szempontjából fontos pályaszerkezetet megerősítjük. Ez a jelenlegi pályaszint szükségszerű megemelésével jár, azaz a kiemelt szegélyt átépítjük, a járdaszintet megemeljük, a közműszerelvényeket, aknákat szintbe helyezzük, illetve a vízelvezető-rendszert is érintjük majd a munkálatokkal. Ahol a pályaszerkezet műszaki állapota azt indokolttá teszi, a fenntartási munkák keretében a teljes pályaszerkezetet elbontjuk és átépítjük, illetve a buszmegállókat is megerősített aszfalt- illetve bazaltbeton-szerkezettel adjuk majd vissza.


A munkákat mindkét irányban a forgalom folyamatos fenntartása, de szükségszerű korlátozása mellett tudjuk csak elvégezni, azonban a BKK és a BKK Közút új útfelújítási koncepciójának megfelelően most is kiemelt figyelmet kap, hogy a forgalmat a lehető legkisebb mértékben akadályozzuk a munkavégzéssel. A burkolat marása és aszfaltozása egy-egy sáv teljes lezárása mellett hajtható csak végre, de ennek során is egy -egy forgalmi sávon a közlekedés biztosított lesz az érintett szakaszokon. Egy sávon váltakozó irányban közlekedhetnek a járművek néhány kisebb forgalmú időszakban, ezeket a munkákat a torlódások csökkentése érdekében a BKK Közút a csúcsidőn kívüli időszakokra fogja ütemezni.

A munkálatok I. ütemében a Jászberényi út Maglódi út és Gitár utca közötti szakaszán kell korlátozásokra számítani augusztus végéig, majd ezt követően, várhatóan 2012. szeptember 1. és 10. között a Gitár utca és Téglavető utca, szeptember 11. és 23. között a Téglavető utca és Tárna utca, szeptember 24. és október 25. között két ütemben a Tárna utca és Kozma utca, illetve szeptember 2. és november 10. között három ütemben a Tündérfürt utca és az 526. sor közötti szakaszokon.

A forgalomkorlátozások torlódásokat okozhatnak és az erre közlekedő 161-es, 161A, 162-es, 162A, 168E és 262-es autóbuszjáratok esetében is néhány perces menetidő-növekedéssel kell majd számolni.

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a felújítási munkák idején is a lehetőségekhez mérten zavartalan legyen a forgalom. Az alkalmanként kialakuló torlódások és menetidő-növekedések miatt az erre közlekedők megértését és türelmét kérjük és köszönjük!

Budapesti Közlekedési Központ

Last modified on Sunday, 30 September 2012 17:58

Hírek

Régi képek, emlékek

Dolgos kezek
Föld út
A Mély tó
Minden a helyére kerül
Építési terv
Az iskola
Elkészült a lakótelep
Már állnak a házak
Áll a szobor
A Gergely-bánya

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia