Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Vásároljon hulladékért a Közösségi Vásárban!

Rate this item
(2 votes)

Mi, azaz a Kőbánya.info szerkesztőségéből és a Cselekedjünk Közhasznú Alapítvány tagjaiból álló csapat márciusban újra közösségi vásárt szervezünk. Az esemény egy kicsit különleges lesz, mert  egy izgalmas kísérletbe fogunk. Reméljük sikerrel járunk, amihez mindenki segítségét kérjük!

A közösségi vásár egyik alapgondolata az, hogy ha az emberek képesek összejönni és egymással csereberélni, valamint egymástól vásárolni, akkor akár sokkal többre is képesek lehetnek. Március 16-án éppen ezért egy nagy lépést próbálunk megtenni azzal az akcióval, amely során a szelektív hulladékgyűjtést megpróbáljuk összekapcsolni a közösségi vásárral. 

Az akció során azok a személyek, akik a vásárba tömörített és kiöblített, kupakkal és címkével rendelkező PET palackokkal érkeznek, vásári kupont kapnak, amiért valódi portékákat vásárolhatnak. A kupont a vásár végén természetesen visszaváltjuk valódi Forintra. Az akció célja a környezettudatos szemlélet terjesztése, az emberi tevékenységből eredő környezetterhelés csökkentése. Az akcióval mindenki jól jár, hiszen a hulladékért kapott kuponnal nő a vásárlók vásárlóereje (azaz többet vásárolhatnak), míg az eladók több portékát adhatnak el (nő a bevételük). 

Hosszabb távon - ha a rendszer életképes bizonyul - tervezzük, hogy rászorultaknak is juttatnánk kuponokat, akik így szintén vásárolhatnának számukra szükséges tárgyakat úgy, hogy közben segítik a helybéli vásárosok pénzhez jutását.

Kérjük tehát mindazokat, akik részt kívánnak venni ebben az érdekes kísérletben, hogy kezdjék el gyűjteni az üres PET palackokat! Fel kell hívnom a figyelmet arra, hogy a szelektív hulladékgyűjtési akció kizárólag PET palackokra vonatkozik! A PET palackokat tömörítve és kiöblítve, kupakkal és címkével együtt kell gyűjteni.

Last modified on Thursday, 28 February 2013 14:21

Hírek

Régi képek, emlékek

Lakótelep a világ végén
Régi újhegyi kép
A Mély tó
Elkészült a lakótelep
Föld út
Még nincs kész
A Gergely-bánya
Áll a szobor
Dolgozik a daru
Átadó ünnepség

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia