Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Az első tavaszi tekerés, avagy az isaszegi kerékpáros emléktúra

Rate this item
(0 votes)

Szombat délelőtt Kőbányáról indult az Isaszegi csata emlékére megrendezett kerékpáros emléktúra. A Kőbányai Önkormányzat által szervezett eseményen több mint százan ültek nyeregbe, hogy a tavaszi napsütésben koszorút helyezzenek el Isaszegen, a Honvéd-emlékműnél. 

A hétvégi kerékpáros emléktúrán igazi bringás idő várta a közel 150 fős csapatot. A 60 kilométeres emléktúrán családok, baráti társaságok, iskolás csoportok és a Kőbányai Önkormányzat tisztségviselői egyaránt elindultak. Mint hosszú évek óta mindig, Radványi Gábor alpolgármester és Révész Máriusz országgyűlési képviselő idén is letekerték a távot. 

 

Az eddigi évektől eltérően a szervezők nem a csata helyszínén, hanem Isaszegtől 8 kilométerre, Pécelen várták ízletes frissítővel a lelkes csapatot. A zsíros kenyér és a tea idén is nagy népszerűségnek örvendett a résztvevők között. Akinek a kiadós frissítő nem lett volna elég, útravalónak még pogácsát is vihetett, így biztosan marad elég energia a visszaútra is. A Szoborhegyi koszorúzást követően az Isaszegi csata emlékművénél történelmi visszatekintést hallhattak a résztvevők, majd egy kis pihenő után a visszaút következett. A túra során a biztonságra a BRFK X. kerületi Rendőrkapitánysága mellett a Kőbányai Wolf Polgárőrség, a Kőbányai Alfa Polgárőrség és Kőkert Kft. vigyázott. 

 

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lego-ház
Részből egész
Dolgozik a daru
A Gergely-bánya
Átadó ünnepség
Építési terv
Folyik az építkezés
Régi kép
Zajlik az éptkezés
Árkok és házak

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia