Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Újabb "játszó térrel" bővült Újhegy

Rate this item
(0 votes)

 Hozz áldozatot a gyerekekért! 

 

Az Újhegyi lakótelepen és a közeli Rózsaligetben egyre több a gyermek. Úgy tűnik kevés a játszótér. Igaz ugyan, hogy itt a Bányató, a Sportliget, ahol szép környezetben lehet pihenni és a szabadidőt eltölteni. Ezeknek a helyeknek a megközelítése azonban forgalmas útszakaszokon keresztül lehetséges.

A hatévesnél idősebb iskoláskorú gyerekek számára még kell a felnőtt felügyelete a lakótelepen való  közlekedéshez. Sokszor, csak a lakótömb elé engedik le, a szülök, a gyerekeket játszani. Egy – egy nagymama, vagy napapa felügyelete mellett. De vannak olyan szülők is, akik csak egyedül engedik el sétálni, kóborolni a gyerekeiket.

A lakótelep szélén lévő Széchenyi Iskola udvara elég nagy és vonzó ahhoz, hogy a csellengő gyerekek érdekesnek és vonzónak találják a játszóudvar, ahhoz, hogy bemásszanak az iskola kerítésén és ott találjanak játékteret maguknak.

Az iskola igazgatója felkért néhány szülőt, hogy legyenek segítői. Vállaljanak felügyeletet az tanítási időn kívül és vigyázzanak a saját és mások gyerekeire is. Délután és hétvégeken is használhatják az iskola udvarát közös játékra a családokkal együtt is.

 

OLÁH GYÖRGYNÉ (Erika néni) és férje vállalták ezt a szerepet.  Kulcsot kaptak a suli udvarhoz. Erika néni fiatalabb korában kézilabda kapus volt és rendszeresen versenyzett is. Két unokája mellett szívesen vállalta a gyerekekért ezt az önzetlen, a közösségért végzett tevékenységet. Hétköznaponként rendre 17 órától 19 óráig nyitja meg az iskola játszóterét és vigyáz a rendre a gyerekek testi épségére.

 

Példa lehet Ő mások előtt, hiszen kevesen adnak a drága szabadidejükből másoknak.

Jó lenne, ha a korosztályok közötti együttműködés  újra feléledne, akár ebben a formában is. 

 

Köszönjük Erika néni!

 

Last modified on Friday, 10 May 2013 13:25

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lego-ház
Zajlik a munka
Még nincs kész
Épül és szépül
Árkok és házak
Átadó ünnepség
Dolgozik a daru
Látkép
Áll a szobor
Folyik az építkezés

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia