Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Jótékonysági koncert a KÖSZI-ben

Rate this item
(0 votes)

A gyermekvárás talán a legboldogabb, legszebb időszak egy család életében. Persze aggodalom is adódik, hogy minden rendben legyen. És elérkezik a pillanat, megszületik a kicsi, a szülők picit szorongva várják a gyermekorvos szavait: gratulálok, minden rendben van, teljesen egészséges. És akkor fellélegeznek, és felhőtlen boldogságban úsznak: megérkezett, egészséges, itt van velünk, igazi család lettünk. És megkezdődnek a mindennapok. A pici fejlődik, nő, újabbnál újabb csodákkal kápráztatja el szüleit. És minden szép és jó, és örömteli. Hacsak . . .

 

 

Hacsak a sors nem szól közbe. Márpedig a sors olykor közbeszól. És az örömöt, a vidámságot felváltja az aggodalom, a félelem. Kérdések szaporodnak a szülőkben: miért velünk történt ez? Hogyan tovább? Mi lesz a vége??? Orvostól orvosig, keresve a gyógyulás útját keresik a szülők a kicsivel.

A 2006. szeptemberében született Bence agyhártyagyulladást kapott, mely maradandó károsodást okozott nála. A magyarországi kezelések mellett a szülők Kijevbe utaztak a kisfiúval, őssejt beültetésre. A kisfiú a komplex kezelések hatására javulni kezdett. Gyógytorna, készségfejlesztés, állandó orvosi kontroll mellett Bence megtette az első lépéseket, bölcsődébe kezdett járni. A szülők nagyon bizakodóak, de a további gyógyulást, fejlődést segítené egy újabb utazás Kijevbe. Ez azonban meghaladja a család költségvetését.

Önkormányzatunk - Verbai Lajos polgármester úr közbenjárásával, és Győrffy László igazgató úr segítségével - lehetőséget adott egy jótékonysági koncert megszervezésére a családnak. A 2010. április 24-én, a Kőbányai Gyermek és Szabadidőközpontban megrendezendő koncert mind gyermekeknek, mind felnőtteknek maradandó élményt nyújthat, és a fellépő művészek révén a teljes bevétel a kisfiú további gyógyulását szolgálja.

Bencéről többet megtudhatnak a www.bencebaba.5mp.eu oldalon.

A jótékonysági koncertre jegyek kaphatók a KÖSZI-ben. A koncert helye, ideje: KÖSZI, Budapest X. ker. Előd u. 1., 2010. április 24. 16.00 óra. További tájékoztatás a koncerttel kapcsolatban a 262-20-58-as telefonszámon kérhető a KÖSZI-ben.

Hírek

Régi képek, emlékek

A Mély tó
Föld út
Régi újhegyi kép
Folyik az építkezés
Az iskola
Lakótelep a világ végén
Dolgos kezek
Építik a tavat
Átadó ünnepség
Még nincs kész

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia