Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Bringás autómentes nap Kőbányán

Rate this item
(1 Vote)

Kőbánya 2013-ban is csatlakozott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által koordinált "Autómentes Nap" elnevezésű országos rendezvényhez. A szeptember 20-ai kőbányai autómentes napon számos bringás program várta az érdeklődőket a kerület több pontján. A kerület iskoláiból érkező kerékpáros diákok a KÖSZI előtt gyülekeztek, őket a Kőbányai Torna Club (KTC) szakemberei fogadták, majd pedig Radványi Gábor alpolgármester köszöntötte a megjelenteket.

 

Kőbányai bringások

A kerékpározási szabályokról szóló rendőrségi tájékoztató és az útvonal ismertetése után a bringás sereg nyeregbe pattant, és elkerekezett a Kőbányai Pincerendszerhez, ahol kijelölt útvonalon tett egy kört a pincejáratban. 

 

Tekerés a föld alá és alatt

Ezután a csapat Eisenkrammer Károly és Buruczki Szilárd (programot szervező KTC elnöke és versenyzője) vezetésével ragyogó napsütésben átszelte a kerületet, és a Csősztorony mellett elhaladva eltekert az újhegyi Mélytóhoz. A helyszínen mindenki meghallgathatta a felújított Téglamúzeum történetét, ezt követően ismét a két keréké lett a főszerep. A résztvevők körbekerékpározták a tavat, majd a Sportliget következett.

 

Eisenkrammer Károly és Buruczki Szilárd, a KTC elnöke és versenyzője

 

Téglakiállítás a Mélytónál

A Sportligetben a diákokra több feladat és program várt: a KTC által összeállított kerékpáros ügyességi és felkészültségei versenyeken próbálhatták ki magukat, mérhették össze tudásukat és erejüket, valamint bemutatókat nézhettek meg. Még szerviz is fel volt állítva a helyszínen, ahol szakemberek hárították el a menet közben felmerült meghibásodásokat.

 

Programok a Sportligetben

A számos különleges feladat közül ki kell emelni a frissen megépített bringás "pumpa-pályát". A kerület első pumpa-pályáját a Kőbányai Torna Club lelkes bringásai - az Önkormányzat engedélyével - saját erőből és saját költségükre építették abból a célból, hogy ki lehessen próbálni a tekerés nélküli gurulást. Ezen a pályán az ügyes bringások ugyanis nem tekerik a pedált, hanem ügyes testsúlyáthelyezéssel és a kormány "pumpálásával" növelik a sebességüket. A földből gyúrt, majdnem 100 méter hosszú, hullámokból és döntött kanyarokból álló különleges bringapálya a Sportliget sarkán, a Bányató utca végén található. A pálya mellett nincs állandó felügyelet, azt bárki, bármikor kipróbálhatja - ha elég felkészültnek érzi magát. A bringás pumpa-pálya nem játszótér, az csak saját felelősségre és megfelelő odafigyeléssel használható! A pályán egyszerre csak egy bringás tartózkodhat, kerülni, előzni szigorúan tilos! A pályán a fejvédő használata kötelező!

 

Pumpa-pálya

A programokból az ovisok sem maradtak ki, őket aszfalt rajzverseny, játékos csapat-vetélkedők várták. Délben újra a KÖSZI előtti tér volt a helyszíne a versenyek összesítésének és az eredményhirdetésnek, valamint a jutalmak kiosztásának. A programot az alpolgármesteri értékelés zárta. 

 

A KÖSZI előtere és az ovisok

A rendezvény biztonságáról a kerületi rendőrkapitányság hivatásosai, valamint a Kőbányai Wolf és Alfa polgárőrségek önkéntesei gondoskodtak.

 

Forrás: Kőbánya.hu, Kőbányabringa.hu, Kőbányai Torna Club, Kőbánya.info

Last modified on Friday, 20 September 2013 14:37

Hírek

Régi képek, emlékek

Részből egész
Építik a tavat
Dolgozik a daru
Áll a szobor
Dolgos kezek
Épül a lego-ház
Lakótelep a világ végén
Épül és szépül
A Gergely-bánya
Az iskola

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia