Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Első Kőbányai Senior Olimpia

Rate this item
(2 votes)

Kőbányai Önkormányzat és a KESZE által szervezett Senior Olimpia óriási sikerrel zárult. Az egészséges, sportos életet és a következő olimpiára felkészülést segíti, hogy ezután minden héten „sportnapot” tartanak Kőbányán, ahol a szépkorúak egy-egy kijelölt létesítményben sportolhatnak kedvükre. 

 

A kőbányai szépkorúak számára kiírt Senior Olimpián jóval több mint 100 aktív és az eredmények alapján rendkívül sportos életet élő nyugdíjas vett részt. A Sportliget, valamint az Újhegyi Uszoda területén szinte nyári időjárás mellett zajlottak a versenyek. A sportágak között volt úszás, futás, kerékpározás, nordic walking, futgolf, pétanque, sodrófa dobás, asztalitenisz és sakk is.

 

A Kőbányai Senior Olimpia kiötlőjét, Kovács Róbert polgármestert sok helyen fogadták már nagy örömmel, de ilyen kitörő, fiatalos lelkesedés és tapsvihar, amivel az idős versenyzők várták, őt is meghatotta. Szokásos, rövid megnyitójában nagyon jó egészséget kívánt a résztvevőknek és azoknak a szépkorúaknak, akik most nem tudtak, vagy még nem mertek eljönni és mindenkit bíztatott e rendezvény népszerűsítésére. Azt mondta, ha rajta múlik, akkor jövőre és ezután minden évben lesz hasonló verseny, sőt, egyre több sportágban és egyre nagyobb területen. A kőbányai nyugdíjasok egészséges életmódját támogatva Kovács Róbert azt tervezi, hogy jövőre minden héten szabaddá tesznek egy délutánra egy olyan sportlétesítményt, tornatermet, ahol a szépkorúak fedett helyen tornázhatnak, mozoghatnak. A polgármester másik elképzelése, hogy a „társaság-építő” pétanque-ot is népszerűsíti Kőbányán: most dolgozzák ki, hogy a parkokban, nagyobb zöld területeken hogy lehet tárolni, illetve kiadni e sportághoz szükséges eszközöket.

 

A Kőbányai Senior Olimpia résztvevői is remekül érezték magukat. Ám, hogy mindenki biztonságban érezze magát a fokozott igénybevétel ellenére, a rendezvény ideje alatt ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokra is várták az érdeklődőket.

Az első Kőbányai Senior Olimpia győztesei:

Úszás – férfiak: Varga Tibor; nők I. kcs.: Szecsődi Imréné, II. kcs.: dr Németh László Györgyné, III. kcs.: Tóth Lajosné. Petaque – férfiak: Nagy Frigyes,; nők: Fehérvári Istvánné, Sakk: Szalay Tibor. Futgolf – férfiak I. kcs.: Farkas Gábor, II. kcs.: Csiszár József; nők I. kcs.: Szabó Józsefné, II. kcs.: Csikós Gyuláné.  

Sodrófa dobás - férfiak I. korcsoport: Bánovics Ferenc, II. korcsoport: Bíró Imre. Sodrófa dobás – nők I. kcs.: Szabadkai Imréné, II. kcs.: Csizmadia Józsefné, III. kcs.: Frunza Eszter, IV. kcs.: Sántha Magdolna. Futás – férfiak: Juhász József, nők: Őze Katalin. Kerékpározás – férfiak: Kajtár Vilmos, nők: Angyal Eszter. Asztalitenisz – férfiak I. kcs.: Batizi József, II. kcs.: Bajdik István; nők I. kcs.: Gazsik Lajosné, II. kcs.: Pothoczki Zoltánné. Norditlon (futás, úszás): Őze Katalin. Nordic walking – férfiak: Páger István; nők I. kcs.: Galambos Istvánné, II. kcs.: Holczinger Julianna, III. kcs.: Katzer Istvánné. Nordic csapat: Kesze Norcic Boszi Team

Forrás és képek: Kőbánya.hu

Last modified on Wednesday, 15 October 2014 12:35

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lego-ház
Építik a tavat
Régi kép
Az iskola
Minden a helyére kerül
Már állnak a házak
Épül a Mély tó
Átadó ünnepség
Zajlik az éptkezés
A Mély tó

Közösségi Hírek

Hogyan védekezzünk a csalások ellen az online vásárlás során?

Hogyan védekezzünk a csalások ellen…

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia