Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Felhívás parlagfűmentesítésre

Rate this item
(0 votes)

Tisztelt Kőbányai Lakosok! Mindannyiunk közös érdekében felhívással fordulok Önökhöz a parlagfű és más, allergiát okozó gyomnövény terjedésének visszaszorítása céljából. A gyomnövények pollenszórásának megakadályozása közös ügyünk. Ezért kérem Önöket a tulajdonukat képező ingatlan és az ingatlan előtti zöldsáv rendszeres kaszálására.

 

 

A parlagfű és más allergiát okozó gyomnövények elleni védekezés során nagyon fontos, hogy azt a virágzás előtt végezzük el, ellenkező esetben a pollentermelést nem tudjuk meggátolni. A mechanikai úton történő védekezés kis területen gyomlálással - gyökérrel együtt történő kihúzással, nagyobb területen rendszeres kaszálással - vegetációs időszakban időjárástól függően legalább havonta egyszer úgy, hogy 1-3 cm-es tarló maradjon. Sok problémát okoz még a járdán közlekedő gyalogosok számára az ingatlanok kerítése felett kilógó ágak.

Kérem továbbá, hogy aki Kőbánya területén elhanyagolt, gondozatlan, gyomos ingatlant észlel, jelentse be a Polgármesteri Hivatalnak a 06-80-202-435 telefonszámon, amely az Önkormányzat költségére hívható és üzenetrögzítőre rögzítjük a bejelentéseket.

Felhívom figyelműket a Budapest Főváros Közgyűlésének a Főváros köztisztaságáról szóló 48/1994. (VIII. 1.) sz. rendeletére. A rendelet 3. § (1) bekezdése kimondja, hogy az ingatlan tulajdonosa (kezelője, használója) kötelessége gondoskodni:

- az ingatlan és az ingatlan előtti járda, továbbá a járda és a kocsiút közötti kiépített vagy kiépítetlen terület gondozásáról, tisztán tartásáról, szemét- és gyommentesítéséről.
- a telekingatlanról a gyalogjárda és az úttest fölé nyúló ágak és bokrok megfelelő nyeséséről

Bízom benne, hogy közös erőfeszítéssel egészségünk és a kulturált környezet rendben tartása érdekében sikerrel vesszük fel a harcot, otthonosabbá téve lakókörnyezetünket és egész Kőbányát.

Tisztelettel: Bánhegyiné Binder Zsuzsa osztályvezető

 

Last modified on Thursday, 20 May 2010 21:13

Hírek

Régi képek, emlékek

Lakótelep a világ végén
Föld út
Látkép
Részből egész
Épül a lakótelep
Dolgozik a daru
Régi kép
A Mély tó
Régi újhegyi kép
Minden a helyére kerül

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia