Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Lampionkiállítás a Csősztoronyban

Rate this item
(1 Vote)

Játék a színekkel, formákkal, anyagokkal - fénnyel - augusztus 20-ig varázslatos nyáresti hangulat, lampionkiállítás fogadja a Csősztoronyba látogatókat - olvasható a Kőbányai Hírek Facebook oldalán.

A Kőbányai Képző és Iparművészek Egyesületének tagjai a Szent László Napokra tervezték a Fényünnepet, ám ez az eredeti tervek szerint a járványhelyzet miatt nem valósulhatott meg. Közben a Csősztorony kinyílt, így jött az ötlet a szabadtéri eseményre.

 

„Arra gondoltunk, hogy a művészeink sem tudtak találkozni, majd fél évig, vagyis február óta és hiányzott már a közösség. Korábban havonta találkoztunk, jó most újra együtt lenni.”- meséli Gál Magdolna festőművész, a KKIE elnökségi tagja. „Megindító arra gondolni, hogy ebben a sötét időszakban, amit a világjárvány teremtett, Önök otthon lámpásokat festegettek, aztán ahogy lehetett, elhozták ide, Kőbánya „tetejére”, a címerépületünkbe, és fényt gyújtottak az éjszakába.” – mondta a kiállítást megnyitva Földényi Krisztina, a Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény munkatársa, aki azzal zárta beszédét, nem tudhatjuk, hogy ahogy Kínában, úgy Kőbányán is szerencsét és hosszú életet hoznak-e a lampionok, de az biztos, hogy egy kis fényt, melegséget, békét üzennek nekünk.

 

Forrás és képek: Kőbányai Hírek Facebook oldala

Last modified on Sunday, 23 August 2020 19:40

Hírek

Régi képek, emlékek

Árkok és házak
Áll a szobor
Régi kép
A Mély tó
Látkép
Épül és szépül
Építési terv
Elkészült a lakótelep
Zajlik a munka
Már állnak a házak

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia