Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Testi,- lelki,- szellemi újjászületés...

Rate this item
(0 votes)

Átadták a Hajléktalanokért Közalapítvány X. kerületi Segítőházának felújított épületrészét. Az intézmény felújítását az Elephant Holding kezdeményezéséből 2008-ban született jótékonysági kampány tette lehetővé, amelynek köszönhetően az átmeneti szállás továbbra is segítheti a jelenleg Budapesten élő 8-10 ezer hajléktalan elhelyezését.

Az Elephant Holding elkötelezett a hajléktalanok problémáinak megoldása mellett, mert vannak emberek, akiknek csak egy kis segítségre van szüksége és vannak emberek, akiknek ez a kis segítség elegendő ahhoz, hogy visszatérjenek a társadalomba. Mivel a Cégcsoport számára legfontosabb, hogy ne látszatmegoldások valósuljanak meg, ezért esett választásuk a X. kerületi Segítőházra, hiszen itt megvalósul az, amit ők is megoldásnak gondolnak a hajléktalan problémára. Fontos számukra, hogy itt a segítségnyújtás minden szinten kézzel fogható, hiszen folyamatosan figyelemmel kísérik az embereket. A segítő tevékenység kiterjed a továbblépési szándék megkezdésétől a saját életvezetés magvalósítására.

 

Kattintson a képekre a nagyobb méretért!

„A Budapest belvárosában kiállított kieselefánt-szobrok értékesítéséből és szponzori támogatásokból befolyt közel 15 millió Ft-ból az átmeneti szállórész teljes belső átalakítása valósulhatott meg. A szállórész külső-belső nyílászáróit lecseréltük, a hálótermek, zuhanyzók, wc-k, folyosók falai tégláig vissza lettek bontva, villamos-és gépészeti átalakítások történtek, illetve a hálórészek feletti padlástér szigetelése is megtörtént. ” – közölte a szálló átadó ünnepségén Zelei Zoltán, az Elephant Holding értékesítési igazgatója.
„Büszkék vagyunk arra, hogy azon kevés cég közé tartozunk, akik azoknak próbálnak segíteni, akiktől a legtöbben elfordulnak. A hajléktalanok ritkán kapnak vállalati segítséget, hiszen a sokszor betegségekkel és elhanyagoltsággal azonosítják őket, ezért nehezen illeszthetők be a társadalmi felelősségvállalásról készülő kiadványokba, vállalati kommunikációs anyagokba. Az Elephant Holding ennek ellenére megtalálta a módját, hogy életvidám kampánnyal hívja fel a figyelmet a hajléktalanok helyzetére, és egyúttal segítsen a több tízezer fővárosi otthon nélkül élő ember helyzetén” – tette hozzá Zelei Zoltán.
Az épület felújítás előtti, rendkívül rossz állapotáról szólva Varga Péter a Segítőház intézményvezetője elmondta: „Nagyon jókor jött a segítség, mivel a munkák megkezdése előtt volt olyan szoba, ahol az udvari növényzet már áttörte a rossz állapotú falat, a vizesblokk minősíthetetlen állapotban volt, a szálló közös zuhanyzójában pedig rendszeresen térdig állt a víz. A szigetelés teljes hiánya miatt a téli hónapokban közel milliós gázszámlával küszködtünk!”
A jótékonysági program az MKB Bank és az Elephant Holding Zrt. kiemelt támogatásával indult útjára 2008-ban. A 100 darab valóságos méretű, stilizált elefánt borjú szobor megfestésére pályázatot írtak ki, melyre szép számban érkeztek nevezések rengeteg ötlettel és kreatív tervvel. A kiválasztott művészek keze alatt számos különleges alkotás kelt életre. Gondoljunk csak Sam Havadtoy rózsaszín csipkében pompázó „Remény” című művére, Varró Zoltán pihenésre csábító „Glamourfántjára”, Zajácz Tamás mindenki szívéhez közel álló „Családi állatsimogató” nevet viselő elefántjára, vagy Zimány Linda, Horváth Éva, Dukai Regina, Karsai Zita, Bódi Sylvi, Herczeg Zoltán és a Sugarbird tervezőcsapatának közös „Divat elefántjára”. A szobrok Budapest különböző pontjain kerültek kihelyezésre, hogy a főváros utcáinak, köztereinek, bevásárlóközpontjainak mindennapi életét színesítsék, illetve, hogy felhívják a figyelmet a kampány eredendő céljára, a hajléktalanság egyre súlyosbodó problémájára.

További információ:

Zádori Zoltán
06-30-261-4505
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Cseh Nándor
06-70-377-6654
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

További információt az Elephant Holding Cégcsoport lakó- és ipari ingatlanfejlesztéseiről a www.elephant.hu oldalon talál.

Hírek

Régi képek, emlékek

Föld út
Dolgozik a daru
Építik a tavat
Még nincs kész
Lakótelep a világ végén
Építési terv
A Mély tó
Épül a lego-ház
Az iskola
Elkészült a lakótelep

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia