Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kőbányáról indul a különleges segélyakció

Rate this item
(0 votes)

Egyedülálló kezdeményezés jött létre kőbányai intézmények jóvoltából: a Szent László Általános Iskola, a Szent László Gimnázium, a Kőbánya SC és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt jótékonysági akciót hirdet a magyar gyermek- és ifjúsági intézmények, civil szervezetek számára. Egy tanéven át jótékonysági rendezvények szervezésére hívja az intézményeket, a katasztrófa sújtotta magyarországi területek fiataljainak támogatására. A felhívás teljes szövege és a kisfilm, amely többek között Cseh László és Habsburg György közreműködésével készült, a kerüljatérképre.hu és a Magyar Vöröskereszt közös oldalán megtekinthető.


A honlap eddig is nemes küldetést vállalt fel azzal, hogy pályázatban buzdította az ország gyermekintézményeit, ismerjék és ismertessék meg szűkebb és tágabb környezetüket az egész országgal. Most pedig helyt ad ennek a jótékonysági közösségi akciónak. Ha egy intézmény, egy szervezet vagy egy diákcsoport jótékonysági rendezvényt: koncertet, vásárt stb. szervez, az eseményről készült képeket, videót, cikkeket feltöltheti a honlapra, ezzel rákerül a térképre, ezekből 2011 júniusára összeáll majd egy virtuális könyv a honlapon. A rendezvényekből befolyt adományokat a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt egy külön alszámlán kezeli, és juttatja el a rászoruló fiataloknak.

Kovács Róbert polgármester

Menyhárt Sándor, a Szent László Általános Iskola igazgatója az akció sajtótájékoztatóján elmondta, hogy ezzel a kezdeményezéssel elsősorban nevelni szeretnének: minél több gyerek tapasztalja meg, hogy jót tenni jó, és ha a saját bajain felülemelkedve máson is segít, az őt is gazdagítja. Ez a mozgalom nemcsak azért egyedülálló a sok jótékonysági akció között, mert országosan kívánja megszólítani a diákságot, hanem azért is, mert kreatív közös munkára ösztönzi a fiatalokat: szervezzenek helyi akciókat, rendezvényeket, szólítsák meg iskolájuk, lakóhelyük közösségét. Az iskola két osztálya testközelből is megtapasztalta, milyen érzés átélni egy katasztrófát, amikor az erdei iskolából két osztályt is elmosott az árvíz, így számukra nem volt kérdés, hogy segíteni kell.

Menyhárt Sándor, a Szent László Általános Iskola igazgatója

Nem volt kérdéses, hogy a Szent László Gimnázium is csatlakozik a programhoz, hiszen a Vöröskereszt bázisiskolájaként rendszeres egészségügyi, elsősegélynyújtási foglalkozásokat tartanak a diákoknak, akik sikerrel szerepelnek a különféle versenyeken, valamint maguk is rendszeresen szerveznek adománygyűjtő akciókat a vöröskereszt számára.


A Kőbánya SC, amellyel a két iskola a Kerülj a térképre! kezdeményezés révén is jó kapcsolatokat ápol, örömmel állt most is a jó ügy mellé. Egyik legismertebb sportolójuk, Cseh László adta arcát a kisfilmhez, melyet remélhetőleg minél több ember láthat majd.

Öcsi Gábor, a KSC elnöke beszél

Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnökeként tartja szívügyének, hogy a segítő szándék minden fiatalt megérintsen, a kisfilmben is arra buzdít: "Segíts te is, hogy mi is segíthessünk!"

Habsburg György beszél

Last modified on Wednesday, 22 December 2010 16:18

Hírek

Régi képek, emlékek

Még nincs kész
Látkép
Építési terv
A Mély tó
Zajlik a munka
Lakótelep a világ végén
Zajlik az éptkezés
Régi újhegyi kép
Dolgozik a daru
Építik a tavat

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia