Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kompenzáció

Rate this item
(0 votes)

A kormány tavaly december 21-én döntött a gáz- és távhőár-támogatás meghosszabbításáról, így azok a rászorulók, akiknek 2010. december 31-éig járt a kompenzáció, 2011. április 30-áig külön igénylés nélkül megkapják azt. Mindez azt is jelenti, hogy a támogatás mértéke és feltételei sem változtak ebben az évben.

A döntéssel párhuzamosan a kormány módosította a szociális törvényt, így idén a lakásfenntartási támogatás rendszere is átalakul. A jövedelmi határ módosításával és a tényleges jövedelmi küszöb eltörlésével bővül az ellátásra jogosultak köre, amit egyébként továbbra is a települési önkormányzatok állapítanak meg.

Lakásfenntartási támogatásra az lesz majd jogosult, akinek háztartásában az egy fogyasztási egységre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 250 százalékát, és a háztartás tagjainak nincs a szociális törvényben meghatározottak szerint vagyona. (Nem minősül vagyonnak az az ingatlan, amelyben az érintett személy életvitelszerűen lakik, valamint az a vagyoni értékű jog, amely az általa lakott ingatlanon áll fenn, illetve a mozgáskorlátozottságra tekintettel fenntartott gépjármű.)

A jövedelmi határ módosításának köszönhetően azok, akik jelenleg energiatámogatásban részesülnek, szeptembertől szinte teljes körben jogosultak lesznek a lakásfenntartási támogatásra, amelyet természetbeni formában kapnak majd meg a rászorulók. Ez jelenleg mintegy 906 ezer háztartást érint.

A költségvetési keret szűkössége miatt a kétféle támogatás nem működhet egyszerre, ezért született az a döntés, hogy a gáz- és távhőár-kompenzáció a fűtési szezon végéig, vagyis április 30-áig jár, a lakásfenntartási támogatás pedig 2011. szeptember 1-jén, a következő fűtési időszak beköszönte előtt lép hatályba. Új igénylést szeptember 1-jétől lehet majd beadni a helyi önkormányzatnál.

Forrás: www.fovarosi.hu

Hírek

Régi képek, emlékek

A Gergely-bánya
Lakótelep a világ végén
Dolgos kezek
Építési terv
Átadó ünnepség
Már állnak a házak
Régi újhegyi kép
Épül és szépül
Dolgozik a daru
Látkép

Közösségi Hírek

Hogyan védekezzünk a csalások ellen az online vásárlás során?

Hogyan védekezzünk a csalások ellen…

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia