Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Nekiesnek Kőbányának

Rate this item
(0 votes)

Információink szerint május 21. és 22-én Kőbánya két pontján kerületi önkéntes csapatok kezdenek a kerület takarításába és szépítésébe:

- Május 21-én szombaton Újhegyen kerül megrendezésre az országos "TeSzedd!" akció kerületi része. Az országos szemétszedési akción túl sor kerül még 700 tő növény elültetésére is az Újhegyi sétányon, amit a helyiek az önkormányzat által kiírt "Közösségi kertek" pályázaton nyertek. Az újhegyi akción részt vesz - többek között - dr. György István főpolgármester-helyettes, Kőbánya országgyűlési képviselője, Kovács Róbert polgármester és Kucsák László országgyűlési képviselő is. Az újhegyiek akciójáról EZEN a linken olvashat!


- Egy nappal később, azaz május 22-én, vasárnap reggel 10:00 órakor az ÖTHÉT egyesület az Önkormányzattal közös szervezésben esik neki az Algyógyi út és a Tűzálló köz sarkánál lévő közterületen lévő szemétnek. Az egyesület számít a kőbányaiak részvételére, a szemétcsatáról bővebben EZEN a linken olvashat!


A kerület szépítése sok más helyszínen is folyamatban van, hiszen a „Közösségi kertek” kialakítására és fejlesztésére kiírt pályázaton számos civil szervezet és lakóközösség nyerte el a megigényelt növényeket. A pályázatnak óriási sikere volt, amit jól jelez, hogy a május 4-ei ünnepélyes eredményhirdetésen a nyertesek megtöltötték a Polgármesteri Hivatal házaságkötő termét.

Nyertesek a házasságkötő teremben

Az eseményen a megjelenteket Kovács Róbert polgármester és Marksteinné Molnár Julianna, a Kerületfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke köszöntötte, akik elmondták, hogy a pályázat kiírásának célja az volt, hogy a lakóközösségek, társasházak, lakásszövetkezetek, intézmények és civil szervezetek lehetőséget kapjanak a lakótelepi, intézményi és utcai zöldfelületeken „Közösségi kertek” kialakítására, a Kipusztult vagy növényzetében elöregedett, zöldfelületek felújítására, a lakókörnyezet állapotának közösségi akaraton alapuló formában történő javítására.

 

Kovács Róbert polgármester és Marksteinné Molnár Julianna önkormányzati képviselő

Last modified on Thursday, 12 May 2011 19:15

Hírek

Régi képek, emlékek

Zajlik az éptkezés
Építési terv
Már állnak a házak
Az iskola
Épül a lakótelep
Zajlik a munka
Dolgos kezek
Árkok és házak
Épül és szépül
Látkép

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia