Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Több mint 120 önkéntes szépítette Újhegyet!

Rate this item
(0 votes)

Csapatunk, az Újhegy.hu honlap (www.ujhegy.hu) szerkesztőgárdája tavaly év végén vetette fel az Újhegyi sétány növényekkel történő teleültetésének ötletét. Ez év tavaszán derült ki, hogy elképzelésünk beleillik az Önkormányzat azon koncepciójába, amely Kőbánya zöld területeinek rendbetételét célozza. E célkitűzések megvalósítása érdekében írták ki a Közösségi Kertek pályázatot, amelyen mi is sikerrel indultunk: 700 tő növényt nyertünk (például aranyesőt, árnyékliliomot, sziklakerti szegfűt, adárbirset, kecskedrágót, és sok fajta varjúhájat stb.).

A növények kiültetése érdekében május 21-ére hirdettük meg közösségi eseményünket. Mivel közben az is kiderült, hogy ezen a napon lesz a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” hulladékgyűjtő akció is, ezért összekapcsoltuk a két megmozdulást. A szemétszedős és növényültetős felhívásunkra számos kerületi szervezet és csoport, valamint magánszemély és közéleti szereplő jelentkezett. Május 21-én reggel vált világossá számunkra, hogy milyen sokan vannak azok, akik tenni akarnak a városrészért: reggel 10-kor ugyanis több mint 120 önkéntes gyűlt össze Újhegyen! Megtisztelő, hogy Kovács Róbert polgármester, Dr. György István főpolgármester-helyettes, Kőbánya országgyűlési képviselője, valamint Kucsák László Újhegy országgyűlési képviselője is azért jött városrészünkbe, hogy növényeket ültessenek ki a sétányra, valamint az országos "TeSzedd!" akció keretében szemetet szedjenek.

A megnyitó

Az esemény rövid megnyitója után az önkéntesek több csapatra oszlottak és nekiláttak a munkának. A "TeSzedd!" akciós csoport a Mélytóhoz vonult, ahol a büntetésvégrehajtási intézet őrei által felügyelt rabokkal kiegészülve takarították ki a környéket. Eközben a többeiek az Újhegyi sétány szépítéséhez kezdtek hozzá.

Munkában az ültetők

Szemétszedés, a jobb oldali képen szürke ruhás rabok dolgoznak a Mélytónál

A munkálatokban oroszlánrészt vállalt a Kőbányai Wolf Polgárőrség nagy létszámú csapata, a kőbányai Magic Dance School több tucatnyi növendéke, a Fidesz újhegyi csoportja, a Sasok Taekwondo sportegyesület és az Újhegyi Evangeliumi Gyülekezet tagjai, az MSZDP kőbányai csoportja, valamint a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. munkavállalói. A felsorolt csapatokon túl számos civil és magánszemély - idősektől a gyermekekig - látott neki a tűzó napon a könnyűnek egyáltalán nem mondható munkának. Kicsik és nagyok együtt dolgoztak azért, hogy szép és tiszta legyen Újhegy.

Pillanatképek

Külön köszönet illeti a Kőkert Kft.-t és munkavállalóit, akik nélkül nem boldogultunk volna. Kérésünkre az önkéntesek rendelkezésre bocsátották a növények beültetéséhez és a szemétszedéshez szükséges eszközöket (szerszámok, kesztyű, zsák stb.), valamint locsolóautóval meg is öntözték az új ültetvényeket, mint ahogy a cég kertésze nyújtott szakmai segítséget a növények kiültetéséhez. A Kőkert Kft. számos munkavállalója támogatta munkánkat egészen az akció végéig, amikor is elszállították az összeszedett szemeteszsákokat.

Dr. György István főpolgármester-helyettes fehér ingben, Kovács Róbert polgármester kékben

Köszönjük még Kovács Róbert polgármesternek, hogy a kőbányai Fidesz frakció anyagi támogatásával lehetővé tette, hogy a résztvevőket pizzával kínálhassuk meg.

Magic Dance School csapata és a Sasok Taekwondoo tagjai munkában


A Wolf polgárőrség csapatképe és munka közben

A megmozdulás sikere megerősítette szerkesztőcsapatunkat abban, hogy folytatni kell a megkezdett közösségszervező tevékenységünket. Hamarosan "Újhegy Egyesületté" alakulunk annak érdekében, hogy a jövőben még hatékonyabban tudjunk tenni városrészünkért.

Pillanatképek

Last modified on Sunday, 26 June 2011 21:52

Hírek

Régi képek, emlékek

Átadó ünnepség
Építik a tavat
Árkok és házak
Még nincs kész
Épül a lakótelep
Föld út
Dolgos kezek
Áll a szobor
Lakótelep a világ végén
Építési terv

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia