Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Ruha - és ételosztás volt a kőbányai hajléktalanok részére

Rate this item
(0 votes)

A Kőbányán működő BAPTISTA Szeretetszolgálat, a Széchenyi István Általános Iskola és a Kőbányai WOLF Polgárőr Egyesület vezetői összehangolt elképzelése alapján a nyári időszakban ruha- és ételosztás került megszervezésre. Vígh Attila, a baptista szeretetszolgálat munkatársa kereste meg kérésével a Sándor Zoltán Attila iskolaigazgatót, hogy segítse a szeretetszolgálat munkáját az újhegyi lakótelepen. Mivel a tanítási szünet lehetővé tette, hogy az iskola udvarán megszervezhető legyen az akció, sor kerülhetett az eseményre. A program biztosítását szívesen vállalta Orosz Tibor polgárőr parancsnok úr is aki, szintén szívügyének vélte az elképzelést.

Ételosztás, a kép illiusztráció - forrása: jaha.hu

A kiosztható ruhákat a szeretetszolgálat hozta, míg az étkeztetést önzetlen felajánlásokból oldotta meg a szervező team. A nap folyamán szétosztott közel 150 adag bográcsgulyáshoz a Magyarok Szövetsége Kőbányai Szervezete biztosított burgonyát Matyasovszky Gábor elöljáró úr jóvoltából, a húst és az egyéb hozzávalókat a szeretetszolgálat adta, míg a kenyeret pedig Sándor Zoltán igazgató úr szponzorálta.

A reggel 10 órától egészen este 18 óráig tartó rendezvényen közel 300 személy vett részt, akik közül mintegy 150-en étkeztek is. Nem csak hajléktalanok, hanem a kerületi nagycsaládosok és nehezebb helyzetben lévő személyek, köztük kismamák is részesei lehettek a rendezvényen. A mai világ zűrzavarában, igazi oázis volt ez a segítő akció. A szeret volt a fokmérője ennek a napnak mindössze, hiszen a fő szervezők igazi tett-emberekként adtak példát a közjóért való szolgálatukkal mindannyiónknak.

A Széchenyi István Általános Iskola

Hálásan köszönjük! A Jó Isten fizesse meg a szervezőknek ezerszer tettük jutalmát, s nyerjenek erőt, egészséget, további boldogságot, mind a munkájukban, mind pedig a magánéletükben.

Sándor Zoltán igazgató

Last modified on Friday, 15 July 2011 14:30

Hírek

Régi képek, emlékek

Az iskola
Épül és szépül
Épül a lego-ház
Árkok és házak
Épül a Mély tó
Föld út
Folyik az építkezés
Épül a lakótelep
A Gergely-bánya
Zajlik a munka

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia