Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Sikeres volt az első nordic walking edzés Újhegyen

Rate this item
(0 votes)

Április 17-én jó hangulatban és nagy számú érdeklődő részvételével vett repülőrajtot Újhegyen a - Kovács Róbert polgármester kezdeményezésére és támogatásával megvalósított - kőbányai nordic walking mozgalom. Az első foglalkozáson Monspart Sarolta, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, tájékozódási futó világbajnok mutatta be a nyugaton igen népszerű sport gyakorlatait a mintegy 120 kerületi nyugdíjasnak az Újhegyi Uszoda főbejárata melletti füves területen.

Monspart Sarolta és a sportolni vágyók

Kovács Róbert polgármester köszöntőjében sikeresnek minősítette a program nyitórendezvényét, majd elmondta, hogy régi terve vált valóra a kőbányai nyugdíjasok számára szervezett nordic walking mozgalom elindításával. Nagyon fontosnak nevezte az új mozgásforma egészségmegőrző és közösségteremtő képességét, amely hozzájárul a kőbányai emberek életminőségének javításához. Kovács Róbert el szeretné érni, hogy azok is eljöjjenek sportolni, akik eddig nem mozdultak ki otthonuk négy fala közül. Reményét fejezte ki, hogy a nyugdíjas példája ragadós lesz, és más korosztályok is követik majd az idősebbeket.

Kovács Róbert polgármester és Csanak Géza, a Kőbányai Sportközpont vezetője köszönti a megjelenteket

Bemelegítés


Ismerkedés az eszközzel és az ismeretlen mozdulatokkal

Nyújtás és egy kis "walking"

A foglalkozásokat ezentúl hetente két alkalommal, két kerületi helyszínen tartják meg szakképzett oktatókkal. További foglalkozások időpontja és helyszíne:
- keddi napokon 10 órától az Újhegyi Sportligetben, gyülekező 9:45 órától az Újhegyi Uszoda főbejárata előtt
- csütörtöki napokon 10 órától az Óhegy parkban, gyülekező: 9:45 órától a Csősztorony előtt.

A foglalkozáson való részvétel ingyenes, a szükséges sporteszközöket az Önkormányzat biztosítja.

Az Önkormányzat szeretettel vár minden kedves kőbányai nyugdíjast, aki kész arra, hogy kellemes foglalkozás keretében, jó társaságban, a szabad levegőn tegyen egészsége megőrzéséért.

--------

Mi is a nordic walking, azaz magyarul északi gyaloglás? A Wikipédia enciklopédia magyarázata szerint a sportág lényege, hogy egy pár speciális bot és egy különleges gyaloglótechnika segítségével rendkívül hatékonyan, ugyanakkor kímélő módon fejleszthetjük állóképességünket, izomerőnket, mozgáskoordinációnkat. A sportág Finnországból indulva nem várt népszerűségre tett szert Európa több országban, de hódít az Egyesült Államokban, Japánban és Ausztráliában is. Forrás: Wikipédia

Last modified on Wednesday, 16 May 2012 15:15

Hírek

Régi képek, emlékek

Részből egész
Épül és szépül
Már állnak a házak
Régi kép
Dolgos kezek
Épül a Mély tó
Lakótelep a világ végén
Régi újhegyi kép
Zajlik az éptkezés
A Mély tó

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia