Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Bajnai Gordon Kőbányán

Rate this item
(0 votes)

Simon Gábor, Kőbánya országgyűlési képviselője, a 26. számú választókerület képviselőjelöltje sajtótájékoztató keretében mutatta be „Szeretem Újhegyet!” programját a március 29-én az Újhegyre látogató Bajnai Gordon miniszterelnöknek.

 

Katt a képre az eseményről készült fotógaléria megtekintéséhez!

 

Az Újhegyi sétányon tett rövid séta során Bajnai Gordon miniszterelnök megtekintette a kőbányai lakótelepen felújított lakóépületeket, majd Simon Gábor bemutatta „Szeretem Újhegyet!” mozgalmát, amelynek legfontosabb elemei a közösség, közbiztonság és környezet fejlesztése. Ezekre figyelmet fordítva folytatják a parkok, közösségi terek megújítását, felállítják Újhegyen is a térfigyelő kamerarendszert, ebben az évben 11 fős önkormányzati településőrség kezdi meg munkáját, valamint továbbviszik a társasházak felújítását.

Bajnai Gordon miniszterelnök a sétát követően sajtótájékoztatón számolt be a panelkorszerűsítés eddigi eredményeiről.

Simon Gábor a sajtótájékoztató  végén bejelentette, a X. kerületben, az Újhegyi lakótelepen található Gergely utca 114-118. szám alatti panelházban mintegy 270 lakás fog megújulni összesen 346 millió forintból. A pályázat során az épületekben lakók önrésze 151 millió forint volt, ehhez jön hozzá a 115 millió forintos állami támogatás és a 80 millió forintos önkormányzati hozzájárulás. Ez azt jelenti, hogy az ott lakó családok átlagosan 560 ezer forintot fordítanak a korszerűsítésre, ehhez ad az állam és az önkormányzat családonként átlagosan 722 ezer forintot. A képviselő hangsúlyozta, fontos: a házban lakók maguk tettek azért, hogy olcsóbb legyen lakásuk fenntartása, megújuljon környezetük és elinduljanak egy olyan úton, amely szebbé, élhetőbbé, komfortosabbá teszi otthonaikat. - Ők legyenek a követendő jó példák mindannyiunk számára!” – tette hozzá Simon Gábor.

 

Last modified on Monday, 29 March 2010 23:16

Hírek

Régi képek, emlékek

Régi kép
Épül és szépül
Látkép
Már állnak a házak
Minden a helyére kerül
Épül a lakótelep
Még nincs kész
Dolgozik a daru
Régi újhegyi kép
Az iskola

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia