Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Idősbarát Kőbánya - elismerés a kerületnek

Rate this item
(2 votes)

A Kőbánya.huszámolt be arról az örömteli hírről, hogy idősbarát önkormányzati díjat vehetett át a Kőbányai Önkormányzat képviseletében Weeber Tibor szociális ügyekért felelős alpolgármester és Szabóné Gerzson Sarolta, a Népjóléti Bizottság elnöke. Az idén tizedik alkalommal kiosztott díjakat Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyi államtitkára és Asztalosné Zupcsán Erika szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára adta át a kerület vezetőinek. Az Idősbarát önkormányzat díjakat azoknak a helyhatóságoknak, illetve magánszemélyeknek ítélik oda, amelyek, illetve akik rendkívül sokat tettek a szépkorúak egészségének és életminőségének javításáért. Az ünnepélyes díjátadón Soltész Miklós államtitkár egyebek mellett arról beszélt, hogy szüleink, nagyszüleink korosztályainak segítése és a nemzedékek közötti együttműködés erősítése az aktív generációk egyik legfontosabb feladata. A kormány ezért a folyamatos nyugdíjemeléssel, valamint a rezsicsökkentéssel megőrizte és 2012-től emelte a nyugdíjak vásárlóértékét, idén 4 százalékkal.

  

Weeber Tibor alpolgármester átveszi az elismerést

Az önkormányzati portál arról is hírt adott, hogy a Kőbányai Idősügyi Tanács szeptember 27-én tartotta aktuális konzultációját, amelyen Kovács Róbert polgármester bemutatta a díszes elismerő táblát és az oklevelet, amelyet a Nemzeti Erőforrás Minisztérium ítélt oda Kőbányának. Az elismerést a kerület polgármesterének a szépkorúak testi és lelki egészségének megőrzésére irányuló kezdeményezései, valamint az idősek társasági és kulturális életének színesítése érdekében tett lépések alapozták meg. Kőbánya polgármestere az Új Kőbánya Program keretében új időspolitikát kezdeményezett: újraalakította az Idősügyi Tanácsot, elindította a Nordic Walking mozgalmat, nyugdíjasok százainak szervezett számítógépes tanfolyamot, mindemellett a már működő programokat is folytatta. A kőbányai nyugdíjasok önkormányzati támogatású, kedvezményes nyaraltatása során idén 90 nyugdíjas pihenhetett a Balaton partján rendkívül olcsón. 

 

Kovács Róbert polgármester az Idősügyi Tanács ülésén

Weeber Tibor alpolgármester a tanácskozáson arról tájékoztatta a tanács tagjait, hogy várhatóan jelentős összeget fordítanak majd az Újhegyi sétány felújítására - amelynek része az akadálymenetesítés – és megnyugtatta azokat, akik azt hallották, hogy a Népligetbe akarják telepíteni a Petőfi Csarnok körüli bolhapiacot. Weeber Tibor a jelenlévők és a nyugdíjasklubok tagságának segítségét kérte abban, hogy októberben, a nyugdíjasok hónapjának rendezvényeire minél több szépkorút invitáljanak és e rendezvényeken kívül is több idős kőbányait vonjanak be a helyi programokba.

Forrás és képek: Kőbánya.hu

Last modified on Monday, 30 September 2013 12:17

Hírek

Régi képek, emlékek

Építési terv
Áll a szobor
Átadó ünnepség
Elkészült a lakótelep
A Mély tó
Régi újhegyi kép
A Gergely-bánya
Dolgozik a daru
Minden a helyére kerül
Épül és szépül

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia