Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Ünnepség az Idősek Világnapján

Rate this item
(1 Vote)

A Kőbánya.hu portál adott számot arról, hogy a Kőbányai Önkormányzat és Kovács Róbert polgármester igazi, hangulatos, emlékidéző rendezvénnyel emlékezett meg az Idősek Világnapjáról. Az ünnepségen az ez alkalomból meghirdetett kerületi képzőművészeti seregszemle legjobbjait is díjazták.

„A minap találkoztam az Aranycsapat tagjával, Buzánszky Jenővel egy kőbányai pályaavatón. A Liget-Grundra ő is eljött és idős kora ellenére lelkes volt, sőt, lelkesítő. Neki is és a kőbányai nyugdíjasoknak is köszönöm azt a lelkesedést, azt az akaratot, azt a hitet, amivel segítenek nekünk, erőt adnak, hogy jobbra fordítsuk Kőbánya és a jövő nemzedék sorsát is.”

 

Ezzel kezdte köszöntőjét Kovács Róbert az Idősek Világnapjának kerületi rendezvényén. A Kőrősi nagytermében tartott ünnepi köszöntőt, illetve ajándékműsort teltház nézte végig, s a vidám arcokat elnézve abban biztos lehetett az ember, hogy október első délutánjáról sokáig tartó, vidám emlékekkel térnek haza a kőbányai nyugdíjasok.

 

Ennek az örömnek egyik forrása és következménye is volt egyben az az elismerés, amelyet a kerület és a polgármester törekvései alapoztak meg: a belügyi és az emberi erőforrás tárca javaslatára Idősbarát Önkormányzat kitüntető megkülönböztetést kapott Kőbánya. Kovács Róbert örömmel mutatta fel a kitüntetést a Kőrösiben összegyűlt sok száz idős ember tapsviharától kísérve, s a végén hozzátette: ezt főleg nekik, Kőbánya aktív nyugdíjasainak köszönheti a kerület, az önkormányzat.

 

Az örömteli pillanatokat zenés percek követték: Gergely Róbert műsorában az elmúlt évtizedek slágerei hangzottak fel - a sokszor vele éneklő közönség legnagyobb örömére. 

Forrás és képek: Kőbánya.hu

Last modified on Monday, 07 October 2013 09:47

Hírek

Régi képek, emlékek

Átadó ünnepség
Dolgos kezek
A Gergely-bánya
Föld út
Épül a lakótelep
Elkészült a lakótelep
Épül és szépül
Építik a tavat
Zajlik a munka
Az iskola

Közösségi Hírek

Az érettségi vizsgák miatt egy héttel később zúgnak fel a szirénák

Az érettségi vizsgák miatt egy…

Az írásbeli érettségi vizsgák miatt egy héttel később, május 13-án...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia