Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Mcdonald’s-os zacskóban a kenőpénz

Rate this item
(0 votes)

Perbeszédekkel folytatódott tegnap Kaszab Csaba volt kőbányai MSZP-s alpolgármester büntetőpere, akit hivatalos személy által folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Az ügyész letöltendő börtönt kért a volt szocialista politikusra és a másik vádlottra, H. Leventére, a kőbányai vagyonkezelő akkori csoportvezetőjére, az ügyvédek viszont felmentést indítványoztak.

Kaszabot 2008-ban már jogerősen két év letöltendő börtönre, négy év közügyekről eltiltásra, illetve több mint négymillió forintos pénzbüntetésre ítélték. Azonban a volt szocialista politikus egyetlen napot sem töltött rács mögött, mivel a Legfelsőbb Bíróság egy eljárási hiba miatt még azelőtt hatályon kívül helyezte a jogerős ítéletet, hogy Kaszab kézhez kapta volna a börtönbehívót. Így tavaly novemberben újraindult az eljárás.

A vád szerint 2000-ben a kőbányai vagyonkezelő Kaszab Csaba közbejárására úgy kötött nagy értékű szerződéseket X. kerületi társasházak felújítására, hogy a kivitelező cég vagy el sem végzete a munkát, vagy azokat jelentősen túlszámlázta, a sokmilliós „nyereség” felét pedig kaszabnak kellett visszaosztaniuk. Ráadásul a vagyonkezelő annak ellenére fizette ki számos társasház felújítását, hogy az általuk benyújtott pályázatok hivatalosan nem is nyertek. Miután  a belső ellenőrzés feltárta a visszásságokat, a kivitelező cég mintegy 40 millió forintot fizetett vissza a vagyonkezelőnek, a társaság vezetője, Kálmán Ferenc pedig feljelentést tett Kaszab ellen. Ebben rámutatott: a túlszámlázások és a fiktív számlázások után hatmillió forintot adott át személyesen, mcdonald’sos zacskóban Kaszabnak, átutalással pedig további 12 milliót.

 

 

A volt alpolgármester tegnap nem tett vallomást, ugyanakkor korábban beismerte: 4,4 millió forintot kapott a jogtalan túlszámlázásokból. Az ügy mások vádlottja, H. Levente azt vallotta, hogy: Kaszab utasítására készítette elő az inkriminált szerződéseket. Tegnap tanúként hallgatták ki Andó Sándort, Kőbánya volt MSZP-s polgármesterét is, aki közölte: amint tudomásukra jutottak a visszaélések, feljelentetést tettek. Jövő szerdán várhatóan elsőfokú ítéletet hoz a bíróság.

Forrás: MNO.hu

 

 

Last modified on Wednesday, 21 April 2010 23:48

Hírek

Régi képek, emlékek

Folyik az építkezés
Elkészült a lakótelep
Lakótelep a világ végén
Épül a lakótelep
Részből egész
Zajlik az éptkezés
Épül a lego-ház
Dolgozik a daru
Árkok és házak
Átadó ünnepség

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia