Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Dolgoznak a Népliget megújításán

Rate this item
(2 votes)

A park zöld karakterét megtartva sport- és szabadidős funkciókkal gazdagítanák a Budapest legnagyobb közparkját. A Népliget fejlesztési koncepciójának elkészítésén a kiemelt fejlesztések kormánybiztosának vezetésével felkészült szakmai csapat dolgozik – tudtuk meg dr. György István főpolgármester-helyettestől, Kőbánya országgyűlési képviselőjétől.

A Népliget Budapest legnagyobb zöldfelülete, és bár egyre többen járnak ki kerékpározni, futni, fejlesztésén, a park legfőbb problémája még mindig az, hogy „nincs kitalálva”, nincs olyan funkció benne, ami vonzóvá tenné azt a családok számára a kulturált szabadidő eltöltésére. A kormány ezért kiemelt fejlesztésként kezeli a park megújítását, a munkát Fürjes Balázs kiemelt kormánybiztos vezeti, a stáb tagja dr. György István is.

 

Dolgoznak a Főkert munkatársai, a jobb oldali képen a Vajda Péter utcai részen lévő szabadtéri fitneszpark látható 

– A park a Főkert munkájának köszönhetően gondozottabbá, szebbé vált, emellett egy szabadtéri fitneszparkot telepítettünk a Vajda Péter utcai részhez, amely nagy népszerűségnek örvend. Ez azonban önmagában kevés. Célunk, hogy a park zöld karakterét megőrizve újra élettel töltsük meg a Népligetet. Jelenleg a koncepciótervek elkészítésén dolgozunk, de a területrendezés ciklusokon átívelő távlatban képzelhető csak el – mondta dr. György István főpolgármester-helyettes, országgyűlési képviselő.

Fürjes Balázs és dr. György István: sportolásra, kikapcsolódásra alkalmas park kialakítása a cél

Egy biztos: a szabadidős és sportolási lehetőségekkel gazdagodó Népligetben a zöld területé marad a főszerep. A körvonalazódó koncepció szerint olyan park jöhet létre, ahová mind kikapcsolódni, mind sportolni szívesen járnak az emberek. Felmerült többek között futópálya és kerékpáros pálya építése is. Dr. György István kitért a jelenleg romos állapotú, egykor szebb napokat megélt, műemléki védettség alatt álló Nagyvendéglő újjáépítésére is, ehhez keresik központi vagy pályázati forrás bevonásának lehetőségét, hogy a patinás épület visszanyerhesse régi pompáját. A szakértők úgy vélik, ha élettel telik meg a Népliget, az minden valószínűség szerint javítani fogja a közbiztonságot is.

 

Újraépítenék a műemléki védettség alatt álló, romos Nagyvendéglőt is

Last modified on Friday, 28 March 2014 09:12

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lego-ház
A Gergely-bánya
Részből egész
Az iskola
Zajlik az éptkezés
Zajlik a munka
Folyik az építkezés
Áll a szobor
Átadó ünnepség
Látkép

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia