Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Népszerű a szelektív hulladékgyűjtés

Rate this item
(1 Vote)

Február végétől Kőbánya valamennyi háztartásában már szelektíven gyűjthetjük a papírt, valamint a fémet és a műanyagot, amelyet ingyenesen elszállít a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. Az ingyenes szolgáltatást a Szent László Gimnáziumban népszerűsítették, ahol dr. György István főpolgármester-helyettes elmondta: a budapestiek örömmel fogadják az új környezettudatos hulladékgyűjtést.

 

Egyhetes roadshow keretében ismerkedhettek meg a kőbányai iskolák tanulói a szelektív hulladékgyűjtés fontosságával. Az FKF Zrt. által szervezett eseményen sok érdekes program is várta a tanulókat Szent László Gimnáziumban, ahová több kerületi iskolából is ellátogattak a diákok. Volt kiállítás, előadások, interaktív játékok és rendhagyó osztályfőnöki órák, az egyik legnépszerűbb azonban kétség kívül a hulladékgyűjtési verseny volt, amelynek során a lehető legtöbb műanyag hulladékot kellett összegyűjteniük az osztályoknak. A diákok még a verseny utolsó napján is zsákszámra hordták a PET-palackokat az iskolába, ahol egy igazi kukásautóval is testközelből megismerkedhettek az érdeklődők. A dobogós helyeken végzett diákok a szelektív hulladékgyűjtési rendszer edényeinek kicsi mását, pólókat és más reklámajándékokat kaptak dr. György István főpolgármester-helyettestől.

 

– Február végétől Kőbánya valamennyi otthonában szelektíven lehet gyűjteni a papír, valamint a műanyag és fém hulladékot, amelyet ingyenesen elszállít az FKF Zrt. Nagyon fontos, hogy környezetünk védelme érdekében, amit csak lehet, újrahasznosítsunk, és erre megtanítsuk gyermekeinket is. Bízom benne, hogy a Kőbányán élők is megszerették már, és élvezik a házhoz menő rendszer előnyeit – mondta dr. György István főpolgármester-helyettes.

Budapesten 2014 év végéig minden háztartásba kiszállítják a szelektív hulladékgyűjtésre szolgáló összesen 403 000 kék- illetve sárgafedelű edényt, így a főváros valamennyi lakója már otthonában is környezettudatosan gyűjtheti a szemetet, amit az FKF Zrt. ingyenesen elszállít. Ez úgy lehetséges, hogy a szelektíven összegyűjtött hulladékot értékesíti a szolgáltató olyan cégeknek, amelyek újrahasznosítják a papírt, a fémet illetve a műanyagot – tudtuk meg a városvezetőtől. Dr. György István kihangsúlyozta: az eddigi tapasztalatok alapján a budapestiek kedvelik az új házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést, hiszen ez jóval kényelmesebb, mint a szigetekre épülő rendszer.

Forrás és képek: Dr. György István honlapja

Last modified on Friday, 28 March 2014 08:58

Hírek

Régi képek, emlékek

Már állnak a házak
Építik a tavat
Az iskola
Minden a helyére kerül
Átadó ünnepség
Árkok és házak
Épül a lego-ház
Régi kép
Áll a szobor
Épül és szépül

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia