Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Augusztusban már kosaraznak a Zsíros csarnokban

Rate this item
(1 Vote)

Tervek szerint halad Kőbánya új kosárlabda csarnokának építése a Kada utcában, ahol a nyár utolsó hónapjában már edzőtábort tartanak a Kőbányai Darazsak sportolói. A kormány által 2010 után elindított TAO támogatási rendszernek köszönhetően felépülő létesítmény nemcsak a Zsíros Tibor kosárlabda akadémiának, hanem a Kada utcai iskolához kapcsolódva a diákoknak rendszeres sportolási lehetőséget is biztosít majd, és a testnevelés óráknak is helyet ad a jövőben – mondta Hajdu Péter, az építtető Kőbányai Diákok SE vezetője a 80 százalékos készültségű épületben megtartott bejáráson, amelyen dr. György István főpolgármester-helyettes is részt vett.

A nemzetközi szabványoknak megfelelő, tévéközvetítésre is alkalmas kosárcsarnok építése a célegyenesbe érkezett; már csak a hidegburkolás, az öltözők és vizesblokkok szerelvényezése, továbbá a festés és a homlokzat burkolása van hátra, illetve a tornaterem speciális parkettájának terítése, amely a futás és ugrás során fellépő erőhatásokat tompítva jelentősen kíméli a sportolók ízületeit – avat be a részletekbe Hajdu Péter, a KDSE vezetője.

Dr. György István – aki Kőbánya országgyűlési képviselőjeként maga is sokat tett a csarnok megépítéséért – elmondta: büszke arra, hogy sokszáz kőbányai gyerek színvonalas testmozgását biztosítani tudó csarnok az első olyan sportlétesítmények között van, amely cégek társasági adójának felajánlásaiból készülhet el. Az Orbán kormány által életre hívott támogatási rendszernek köszönhetően az építkezés 526 millió forintos költségének 70 százalékát TAO támogatásból finanszírozzák. A legnagyobb támogatás az egyik nagy fővárosi közüzemi szolgáltatótól és egy kőbányai társaságtól érkezett. A költség 30 százalékát – mely az önrészhez szükséges – a Kőbányai Önkormányzat biztosította. Az építkezés a tervezett ütemezés szerint halad, így várhatóan július 30-án megtörténhet a műszaki átadás, augusztusban pedig már a KDSE edzőtáborának ad helyet a Zsíros Tiborról elnevezett új kosárlabda csarnok.

Forrás és képek: Dr. György István honlapja

Last modified on Wednesday, 14 May 2014 09:53

Hírek

Régi képek, emlékek

Már állnak a házak
Folyik az építkezés
Zajlik az éptkezés
Épül a lego-ház
Áll a szobor
Épül a Mély tó
Épül és szépül
Átadó ünnepség
A Mély tó
Régi kép

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia